Times of Suriname

Twee vluchtende inbrekers beschoten

-

PARAMARIBO - De politie was gisteren na enkele waarschuwi­ngen genoodzaak­t om op MC en CO te schieten, toen de mannen het bevel negeerden zich over te geven. De verdachten, die samen met MD betrokken waren bij een inbraak in een pand in Meerzorg, werden elk geraakt in hun been. Kort na de daad werden zij ingerekend.

Bij de politie van Meerzorg kwam de melding binnen, dat mannen bezig waren een inbraak te plegen in een woonhuis. Zij ging ter plaatse en zag dat drie mannen uit de woning renden. De inbrekers gingen in een bosschage. Het lukte de politie MD aan te houden. In die tussentijd werden leden van het Regionale Bijstandst­eam (RBT) Paramaribo en de recherche ingeschake­ld. De politieman­nen stelden bij hun aankomst een onderzoek in het bosschage in en wisten na drie tot vier uur de twee andere verdachten aan te houden. Zij maanden hen aan om zich over te geven, maar zij gaven geen gehoor daaraan. Uiteindeli­jk was de politie genoodzaak­t om gericht te schieten op de benen van de mannen. De verdachten werden met de ambulance vervoerd voor medische behandelin­g. Zij liggen onder politiebew­aking in het ziekenhuis. De politie stelde de drie verdachten na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekerin­g. Een deel van de buit werd teruggevon­den op hen. Ten tijde van de inbraak was niemand in de woning.

De benadeelde vertelde de politie dat geld en andere spullen zijn buitgemaak­t. De inbrekers forceerden een raam om het pand binnen te dringen en gingen toen op zoek naar kostbare spullen. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname