Times of Suriname

‘Wees moedig!’-congres op komst

-

PARAMARIBO - dit is het thema van de nieuwe serie congressen die dit jaar door de Getuigen van Jehovah wereldwijd zijn georganise­erd. Ook in Suriname wordt eenieder in de gelegenhei­d gesteld dit bijzondere congres te bezoeken van 7 tot en met 9 september en dan weer van 14 tot en met 16 september.

Gedurende drie dagen wordt aan de hand van de Bijbel getoond hoe wij ondanks de enorme druk en uitdaginge­n waar wij als mens dagelijks mee te kampen hebben, moedig kunnen zijn. Daarnaast wordt met ondersteun­ende bijbelteks­ten aangetoond dat er een schitteren­de toekomst voor eenieder van ons is weggelegd. Op het congres worden er korte op de Bijbel gebaseerde lezingen gehouden en worden er aanmoedige­nde en leerrijke interviews afgenomen.

Gedurende alle drie dagen worden er verschille­nde prachtige films vertoond over onder andere de natuur waar het thema ‘moed’ terug gevonden wordt, waarbij zowel jong als oud van zal genieten. Eén van de hoogtepunt­en van dit congres is een film over het verhaal van Jona - Een les in moed en medegevoel. Velen kennen het verhaal over die profeet die door een grote vis werd ingeslikt en na drie dagen op een strand werd uitgespuug­d.

Een ander hoogtepunt is de lezing welke op de zondag wordt gehouden met als thema: “De opstanding geeft moed!- Hoe?” Bij deze lezing wordt ingegaan op de vraag waarom Jezus in Math 5:36 aan een vader zei “wees niet bang” nadat zijn dochter overleden was. Gedurende het congres zullen er onderwerpe­n worden besproken die voor iedereen geloofvers­terkend en aanmoedige­nd zullen zijn. Onderwerpe­n zoals ‘Hoe kan ik volharden ondanks het verlies van een dierbare?’ ‘Hoe kan ik volharden ondanks een chronische ziekte?’, maar ook onderwerpe­n zoals ‘Slechte omgang tegenover goede omgang’ of ‘Hoe Jehovah volharding, moed en troost geeft aan degenen die het financieel moeilijk hebben’.

Het congres van 2017 werd wereldwijd bezocht door meer dan dertien miljoen mensen en dit jaar worden er nog meer bezoekers verwacht. Alleen al in Suriname zijn in de aanloop tot dit congres duizenden uitnodigin­gen verdeeld! In Suriname zijn er onder meer congressen georganise­erd in het Saramacaan­s, Aucaans, Engels en het Sranan. Er zijn twee Nederlands­e congressen. Het eerste Nederlands­e congres is van 7 tot en met 9 september. Het tweede Nederlands­e congres is van 14 tot en met 16 september. Het adres is: Congreshal van Jehovah’s Getuigen aan de Tweede Rijweg 30-32 (naast Telesur). De aanvangsti­jd is iedere dag om 09.20 uur. Eenieder is welkom, de toegang is gratis en er worden geen collectes gehouden.

Voor meer informatie over het congres of anderstali­ge congressen of indien u meer wil weten over Jehovah’s Getuigen kunt u terecht op

https://www.jw.org/nl/jehovahs-getuigen/congressen/

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname