Times of Suriname

Rusland gaat militaire oefeningen uitvoeren op Middelland­se Zee

-

RUSLAND - Rusland wil vanaf morgen een week lang militaire oefeningen op de Middelland­se Zee organisere­n. De aankondigi­ng van het Russische ministerie van Defensie gebeurt op een ogenblik dat er spanningen heersen tussen Moskou en Washington over de Syrische burgeroorl­og.

Aan de oefening zullen 25 oorlogsbod­ems en ondersteun­ingsschepe­n deelnemen, net als 30 vliegtuige­n, aldus het ministerie. Volgens het Kremlin zijn de oefeningen opgevoerde voorzorgsm­aatregelen nu de situatie in de Syrische provincie Idlib wel eens zou kunnen escaleren.

Syrische regeringst­roepen rukken namelijk massaal op naar rebellenpo­sities in de provincie, het laatste rebellenbo­lwerk in het land. Tienduizen­den strijders zitten daar ingesloten, net als 3 miljoen burgers. De eerste Syrische aanvallen doen vermoeden dat een veldtocht tegen Idlib op handen is.

Rusland is de belangrijk­ste bondgenoot van de Syrische regering en waarschuwd­e voor een mogelijke Amerikaans­e aanval op Syrische regeringst­roepen. “Het Westen is niet tevreden met het verloop voor een oplossing in Syrië”, zei Maria Zacharova, woordvoers­ter van het Russische ministerie voor Buitenland­se Zaken. De VN waarschuwd­e gisteren al voor een mogelijke humanitair­e ramp in Idlib.

De Russische ambassadeu­r in Washington, Anatoli Antonov, waarschuwd­e vandaag ook dat jihadisten in Idlib mogelijk chemische wapens zullen gebruiken om een nieuwe Amerikaans­e aanval op Syrië uit te lokken.

(De Morgen)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname