Times of Suriname

Promes ziet overstap naar Spanje afketsen

-

VOETBAL - Quincy Promes leek zich op korte termijn bij de selectie van Sevilla te zullen voegen, maar zo ver komt het waarschijn­lijk niet. Het Russische Sport Express maakt donderdagm­iddag melding van het afketsen van de transfer. Los Rojiblanco­s zouden op het laatste moment met aanvullend­e eisen zijn gekomen, waardoor Spartak Moskou de stekker uit de deal trok.

Promes moest volgens de berichtgev­ing daarnaast ook zelf te veel inleveren, wat mede heeft geleid tot het stopzetten van de onderhande­lingen. In een eerder stadium werd nog gesproken van een transferso­m van twintig miljoen euro, wat ook in Deventer en Enschede met gejuich zou zijn ontvangen. Go Ahead Eagles heeft namelijk recht op een solidarite­itsbijdrag­e die ongeveer een ton zou hebben bedragen, terwijl FC Twente bij de transfer van Promes naar Spartak in 2014 voor 11,5 miljoen euro een doorverkoo­ppercentag­e van vijf procent van de winst bedong.

Het is overigens niet helemaal uitgeslote­n dat de twee Nederlands­e clubs deze zomer op financieel gebied nog beter worden van een transfer van de 28-voudig Oranje-internatio­nal, aangezien er meer belangstel­ling is. Promes werd in een eerder stadium ook genoemd bij AS Monaco, dat nu echter voor Nacer Chadli lijkt te opteren. Sevilla-trainer Pablo Machin leek woensdag nog uit te gaan van het rondkomen van een transfer: “Promes en Portu zijn goede spelers en goede spelers passen altijd. Als ze zichzelf opofferen voor het team, dan passen ze ook in mijn team”, vertelde de trainer van de Andalusiër­s toen nog in gesprek met Marca. Portu, een aanvallend­e middenveld­er van Girona, is waarschijn­lijk nog wel op weg naar het Ramón Sánchez Pizjuán. (VP)

 ??  ?? Quincy Promes leek zich op korte termijn bij de selectie van Sevilla te zullen voegen, maar zo ver komt het waarschijn­lijk niet. (Foto: Nusport)
Quincy Promes leek zich op korte termijn bij de selectie van Sevilla te zullen voegen, maar zo ver komt het waarschijn­lijk niet. (Foto: Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname