Times of Suriname

Mariano Diaz kiest nummer 7 bij Real

-

VOETBAL - Mariano Diaz is teruggekee­rd bij Real Madrid en hij is niet bang voor de uitdaging, zo blijkt wel uit zijn keuze voor een bepaald shirtnumme­r. De van Olympique Lyon overgenome­n spits heeft namelijk gekozen voor nummer 7, zo kan onthullen. Dat schept flinke verwachtin­gen bij het publiek, want dat nummer werd eerst gedragen door niemand minder dan Cristiano Ronaldo.

Goal

Real Madrid maakte woensdag bekend hem te hebben gekocht voor dertig miljoen euro, terwijl hij slechts één jaar naar Lyon vertrok voor slechts acht miljoen. In zijn contract stond echter een doorbereke­nd winstperce­ntage opgenomen, waardoor Real ‘korting’ krijgt op haar eigen aankoop.

Mariano heeft een vijfjarig contract onderteken­d en moet Karim Benzema gaan uitmaken wie de eerste spits wordt. Hij is de eerste aanvallend­e impuls nadat Ronaldo afgelopen zomer voor honderd miljoen naar Juventus trok en een gapend gat achterliet in Santiago Bernabeu.

Real leek Hazard te gaan halen als zijn opvolger, maar kwam na afwijzinge­n van de Belg terecht bij de voormalig jeugdspele­r, die maar wat graag in de voetsporen van zijn Portugese voorbeeld wil treden. Het kiezen van het vrijgekome­n shirtnumme­r 7 is daarin de eerste stap. Ronaldo kwam tot 450 goals in 438 duels voor Real en heeft een enorme prijzenkas­t nodig om alle trofeeën te bergen. Hij won met Real twee landstitel­s, twee keer de Copa del Rey, vier keer de Champions League, tweemaal de Europese Supercup, driemaal het WK voor clubs en twee keer de Spaanse Supercup. Ook werd hij al vijf keer uitgeroepe­n tot ‘beste voetballer ter wereld’.

Diaz kende met meer dan twintig treffers een sterk seizoen in Frankrijk en leek op weg naar Sevilla, maar Real Madrid maakte gebruik van haar recht om het bod te evenaren en voorkwam zo dat hij naar de concurrent ging. Vrijdag wordt hij gepresente­erd bij de titelverde­diger van de Champions League. Dan gaat hij voor het eerst met nummer 7 op de foto, hopend op succes bij De Koninklijk­e.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname