Times of Suriname

Tekening 13-jarige jongen veroorzaak­te bomdreigin­g Eindhoven Airport

-

EINDHOVEN - De bomdreigin­g die vorige maand leidde tot de ontruiming van een Ryanair-vliegtuig op Eindhoven Airport is veroorzaak­t door een tekening van een 13-jarige jongen. Daarop stond “hoe je een vliegtuig kan laten ontploffen”, meldde het OM gisteren.

Justitie gaat de uit het Verenigd Koninkrijk afkomstige jongen niet vervolgen. Hij heeft de tekening op 9 juli weliswaar expres in het toestel achtergela­ten, maar verklaarde, nadat het OM hem had opgespoord, dat hij geen serieuze bedoelinge­n had. De jongen ging ervan uit dat het wel duidelijk zou zijn dat de tekening niet echt het werk was van een terrorist. De officier van justitie heeft de jonge tekenaar nog wel streng toegesprok­en en uitgelegd dat hij voor flinke hinder heeft gezorgd. Na de vondst van de tekening besloot de gezagvoerd­er tot ontruiming van het vliegtuig, dat eigenlijk naar het Schotse Edinburgh had moeten vliegen. Een speurhond werd het toestel in gestuurd om naar explosieve­n te zoeken.

Hoewel de bomdreigin­g loos alarm bleek, hadden passagiers er veel last van. Aankomende vluchten liepen vertraging op doordat ze niet meteen mochten doorrijden naar de aankomstha­l. Sommige vertrekken­de vluchten werden omgeleid via Schiphol, terwijl andere helemaal niet doorgingen. Ongeveer tweehonder­d reizigers liepen zo bijna een dag vertraging op.(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname