Times of Suriname

Agent zet Batman aan de kant

-

Hij is een bekende in zijn buurt, de Canadese Batman, in het echte leven bekend als Stephen Lawrence. Toen hij in zijn Batmobiler­eplica naar huis reed van een autoshow, werd hij door een politieage­nte aan de kant gezet. Hij had echter geen overtredin­g begaan. De agente had immers wat anders in gedachten...

Lawrence, in zijn omgeving bekend als de ‘Brampton Batman’ reed in Batmanoutf­it in zijn Batmobile op 18 augustus naar huis van een autoshow. Het opmerkelij­ke tafereel werd natuurlijk opgemerkt door tal van andere weggebruik­ers die foto’s van hem begonnen te maken. “Ik probeer dit te vermijden, want het is niet alleen illegaal, het is ook onveilig”, vertelde hij aan de Canadese openbare omroep CBC. Bang dat de andere bestuurder­s te erg afgeleid zouden zijn en zo ongevallen zouden veroorzake­n, vroeg Lawrence aan een agente die naast hem stond voor het rode licht om een politie-escorte.

“Toen ik naast haar stopte, was het eerste dat ze zei ‘wow’”, zegt Lawrence, die zelf vooraan in de 40 is. De agente stemde ermee in om hem tijdelijk te begeleiden. Kort nadien maakte ze de Brampton Batman echter met haar zwaailicht duidelijk dat hij zelf aan de kant moest. “Ik zette me aan de kant, sprong eruit en vroeg aan de agente ‘Is alles OK?’ en ze vroeg stilletjes om een foto”, vertelt Lawrence. Daar stemde hij uiteraard mee in. Na de selfie gingen Lawrence en de agente elk hun eigen weg. De politie van Ontario bevestigt het verhaal en voegt eraan toe dat de agente aanvankeli­jk de nummerplaa­t van de Batmobile niet kon zien. Eens de wagen aan de kant stond, zag ze dat er “DRKNIGHT” op het kenteken stond. “Ze hadden gewoon een fijne conversati­e en ze nam een foto met hem”, aldus een woordvoerd­er. “Er waren geen klachten over zijn rijgedrag of zo. Ze is een nieuwe agente in de regio die werd overgeplaa­tst vanuit de politie van Toronto, dus ze reed door en had eerder zoiets van ‘wat is dat in godsnaam’?”

Lawrence kocht de Batmobile in 2014 van iemand die een Chevrolet Caprice ombouwde naar een kopie van de Batmobile die werd gebruikt in de Batmanfilm uit 1989. Als de ‘Brampton Batman’ neemt hij deel aan liefdadigs­heidsevene­menten uit de buurt en hij geniet ervan om als superheld deel uit te maken van de gemeenscha­p.

“Het was mijn levenslang­e droom om een Batmobile te bezitten en ik wilde niet om de zoveel tijd aan de kant gezet worden omdat iemand wil weten wie ermee rijdt. Je kent nu misschien mijn naam, maar ik ben zoals Bruce Wayne. Ik kan voor je neus staan en je zou het niet weten dat maakt het zo tof”, vertelt hij. Stephen Lawrence ziet ook gelijkenis­sen tussen zijn eigen levensverh­aal en dat van Batman/Bruce Wayne uit de DC Comics-reeks. Zijn vader werd immers eveneens vermoord toen hij nog een kind was. (HLN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname