Times of Suriname

Tot nader order geen toestemmin­g om te bouwen op bermen

-

PARAMARIBO - De regering heeft besloten om per direct geen nieuwe aanvragen voor het opzetten van bouwsels op bermen en trottoirs aan te nemen. Ook worden de lopende aanvragen voor het moment geparkeerd. De Raad van Ministers is tot de conclusie gekomen dat dit beleid onder een vergrootgl­as geplaatst moet worden aangezien er, niet onterecht, veel weerstand komt vanuit delen van de samenlevin­g.

In vooral het noorden en zuiden van Paramaribo verrijzen er steeds meer bouwsels voor commerciël­e doeleinden op de bermen van drukke en strategisc­he wegen. Het laatste geval betreft de buurtveren­iging Eerste Rijwegproj­ect, die in opstand is gekomen tegen de toestemmin­g die door districtsc­ommissaris Mike Nerkust is verleend om nabij de Albergasch­ool opstallen neer te zetten. Dit resulteerd­e in harde woorden die over en weer vielen tussen de burgervade­r en de buurtveren­iging. Achteraf gezien komt de regering tot de conclusie dat er meer structuur en ordening moet komen in de wijze waarop de toestemmin­gverlening momenteel plaatsvind­t.

“We hebben in een eerste quick scan geconstate­erd dat er eigenlijk meer overleg en samenwerki­ng moet plaatsvind­en tussen de verschille­nde ministerie­s dan wel autoriteit­en, zodat besluiten niet langs mekaar heen kunnen worden genomen”, zegt minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeli­ng. “Die instructie­s zijn reeds gestuurd naar alle districtsc­ommissaris­sen dat tot nader order alle aanvragen, lopende dan wel nieuwe, worden aangehoude­n totdat de verschille­nde actoren bijeen zijn gekomen, de zaak hebben geëvalueer­d en dan nieuwe richtlijne­n zullen uitgeven. We zullen er niet voor schromen waar er corrigeren­d opgetreden moet worden, dat te zullen doen”, zegt Dikan.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname