Times of Suriname

Nieuw-Zeelander maakt ballonvaar­t over Paramaribo

-

PARAMARIBO – De Nieuw-Zeelander Andrew Parker heeft zaterdag vanaf het Onafhankel­ijkheidspl­ein een ballonvaar­t over Paramaribo gemaakt. Hij landde succesvol te Leiding. Parker deed dat in het kader van zijn

dat hij in 2013 startte. Hiermee wil hij kinderen over de hele wereld laten zien, dat dromen uitkomen als je ervoor gaat.

Parker maakt zijn droom waar door in een luchtballo­n een wereldreis te maken door 100 landen. Suriname is het 78ste land dat hij aandoet. Na Suriname gaat hij naar Guyana en het is de bedoeling alle Zuid-Amerikaans­e landen te bezoeken. Parker was hiervoor in Frans-Guyana. Hij zegt enorm onder de indruk te zijn van Suriname. “I enjoy the food and everyone is very friendly and welcoming”, aldus Parker. Verder geeft hij aan dat hij zijn landgenote­n zeker zal aanbevelen om Suriname te bezoeken. Op 6 september doet hij een

‘Flying High for Kids’-wereldball­onproject

demo in Nickerie. Het project werd ondersteun­d door de Think Tourism-campagne, die op 15 augustus door minister Stephen Tsang van Handel, Industrie en Toerisme werd gelanceerd.

Patrick Hofwijks, begeleider van Huize Campagne die samen met 25 pupillen van het kinderhuis aanwezig was op het plein, geeft aan dat ondanks dat ze een beetje laat waren zij het toch als prettig hebben ervaren om dit voor het eerst mee te maken. “Toen ik ervan hoorde, heb ik gelijk gezegd dat ik dit van dichtbij wil meemaken en de kinderen ook zal meenemen. De kinderen waren superblij en waren om 6.00 uur al klaar”, aldus Hofwijks. De kinderen zijn heel blij dat ze dit van dichtbij mochten meemaken. Sommige ouders keerden echter teleurgest­eld met hun kinderen naar huis, omdat zij de ballonvaar­t misten. “In de bekendmaki­ng stond tussen 6.00 en 8.00 uur. Ik kom om kwart over zeven en sta maar te wachten zonder resultaat”, aldus een teleurgest­elde moeder.

WI

 ??  ?? De Nieuw-Zeelander Andrew Parker heeft zaterdag vanaf het Onafhankel­ijkheidspl­ein een ballonvaar­t over Paramaribo gemaakt. Hij reist de wereld rond in een luchtballo­n in het kader van zijn project ‘Flying High for Kids’. (Times-foto: WI)
De Nieuw-Zeelander Andrew Parker heeft zaterdag vanaf het Onafhankel­ijkheidspl­ein een ballonvaar­t over Paramaribo gemaakt. Hij reist de wereld rond in een luchtballo­n in het kader van zijn project ‘Flying High for Kids’. (Times-foto: WI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname