Times of Suriname

Minister Onderwijs maakt valse start in DNA

-

PARAMARIBO - Parlementa­riër Andre Misikaba kan zich niet voorstelle­n dat minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur de vragen die door het college zijn gesteld niet heeft gehoord, omdat ze in een bespreking zat. Hij vindt dat de minister een valse start heeft gemaakt.

De minister zegt dat ze in een bespreking zat toen de vragen gesteld werden, maar dat ze die wel heeft gehad van een collega-minister.

Ten aanzien van de Stichting Federatie Instelling­en Bijzonder Onderwijs Suriname (Fibos), geeft de minister aan dat zij de leiding van Fibos heeft gevraagd om de inschrijfg­elden niet te verhogen. Desondanks heeft de stichting toch besloten de schoolgeld­en te verhogen. Volgens Ferrier betaalt de overheid de salarissen van de leerkracht­en en het niet-onderwijze­nd personeel van de Fibos. De bewindsvro­uw vindt Fibos niet transparan­t; de stichting kan niet aangeven hoe het bedrag besteed wordt.

Enkele parlementa­riërs geven aan dat ze zich niet kunnen voorstelle­n dat Fibos eigendunke­lijk schoolgeld verhoogt, zonder overleg te plegen met de minister. Assembleel­id Celsius Waterberg (BEP) vraagt zich af waarom er nog bijzondere scholen bestaan, aangezien de overheid alles betaalt. Hij maakt zich zorgen over het feit dat er voornameli­jk bijzondere scholen zijn in het binnenland, waardoor de ouders daar geen keus hebben dan het verhoogde schoolgeld te betalen. Het parlement roept de minister op om met de Fibos om de tafel te gaan.

WI

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname