Times of Suriname

Lukaku zorgt voor opluchting

-

VOETBAL - Na twee opeenvolge­nde nederlagen in de Premier League heeft Manchester United weer een wedstrijd gewonnen. Het team van de geplaagde José Mourinho speelde zondag een solide wedstrijd tegen Burnley: 0-2. Romelu Lukaku was verantwoor­delijk voor beide doelpunten, terwijl Marcus Rashford in de tweede helft een directe rode kaart kreeg.

De bezoekers begonnen sterk en konden al vroeg op voorsprong komen, maar Jesse Lingard krulde de bal in de derde minuut net naast. Burnley leek het vroege offensief van Manchester United te overleven, maar keek na 26 minuten toch tegen een achterstan­d aan. Na een geduldige zoektocht naar een opening resulteerd­e een indraaiend­e voorzet van Alexis Sánchez tot een rake kopbal van Lukaku bij de tweede paal: 0-1.

Op slag van rust verdubbeld­e Manchester United de marge. Een schot van Lingard belandde tegen verdediger Charlie Taylor, waarna Lukaku profiteerd­e en van dichtbij zijn tweede doelpunt maakte. Achterin kwam Manchester United, in tegenstell­ing tot in de eerste duels van het seizoen, amper in de problemen. Dat was ook in de tweede helft het geval. Burnley ontbeerde de kwaliteit om het de gasten moeilijk te maken, terwijl Manchester United zelf ook niet meer vol gas gaf. Toch kregen the Red Devils een uitgelezen kans op de 0-3, na een overtredin­g van Aaron Lennon op Marcus Rashford. Paul Pogba mocht aanleggen vanaf elf meter, maar Joe Hart raadde de intenties van de middenveld­er. Er was nog geen vuiltje aan de lucht, maar twintig minuten voor tijd kreeg Burnley plots nieuwe hoop. Rashford kreeg voor het eerst in zijn carrière een rode kaart, toen hij met zijn hoofd contact maakte met het hoofd van Phil Bardlsey. Desondanks kreeg Lukaku twaalf minuten voor tijd een goede kans om zijn hattrick te completere­n: op aangeven van Pogba omspeelde hij Hart, maar de Belg haalde de trekker niet op tijd over. Burnley had het ook tegen tien man moeilijk en kwam slechts in de buurt van de aansluitin­gstreffer. (VI)

??  ?? Romelu Lukaku van Manchester United doet alles om in balbezit te blijven. Hij scoorde beide doelpunten van zijn team. (Foto: ESPN)