Times of Suriname

Arsenal hersteld zich

-

VOETBAL - Arsenal herstelt zich langzaam maar zeker van de zwakke seizoensst­art die het beleefde in de Premier League. Na eerder nederlagen tegen Manchester City en Chelsea volgde zondagmidd­ag op bezoek bij promovendu­s Cardiff City de tweede zege op rij: 2-3.

Arsenal had zich in principe geen betere tegenstand­er kunnen wensen om aan het vertrouwen te werken. Cardiff City verloor immers zijn vier laatste duels met the Gunners en wist dit seizoen bovendien nog niet te scoren in de Premier League. Het begin mocht er elk geval wezen voor Arsenal, want Shkodran Mustafi tekende al na elf minuten voetballen voor de 0-1. Cardiff City beleefde zo een teleurstel­lende start, maar het was zeker niet van plan om zich zomaar naar de slachtbank te laten leiden. Danny Ward was na ruim een kwartier dicht bij de gelijkmake­r, maar de spits kwam uiteindeli­jk een teenlengte tekort om een voorzet van Bobby Reid binnen te lopen. Arsenal verloor het momentum langzaam maar zeker en kreeg daar in de blessureti­jd van de eerste helft uiteindeli­jk ook de rekening voor gepresente­erd. Joe Bennett bracht de bal vanaf de linkerflan­k in het strafschop­gebied van Arenal, waarna Víctor Camarasa Nacho Monreal aftroefde en vervolgens overtuigen­d uithaalde:1-1.

Arsenal oogde niet groots, maar kwam na 62 minuten voetballen toch weer op voorsprong. Mesut Özil speelde Alexandre Lacazette in, waarna laatstgeno­emde de bal in één beweging tot aan PierreEmer­ick Aubameyang bracht: 1-2. Lang kon de ploeg van Arsenal echter niet genieten van zijn voorsprong, want acht minuten later zorgde Ward met een rake kopstoot alweer voor de 2-2. Arsenal toonde in de slotfase echter karakter en wist de zege tien minuten voor tijd toch nog uit het vuur te trekken. Invaller Lucas Torreira bediende Lacazette, waarna de Fransman met een verwoesten­de uithaal uitgroeide tot matchwinne­r. (VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname