Times of Suriname

Verrassend­e nederlaag voor Atlético Madrid

- Angel Correa van Atlético Madrid wordt hardhandig aangepakt door Facundo Roncaglia van Celta de Vigo. (Foto: ESPN)

VOETBAL Atlético Madrid heeft zaterdagav­ond de eerste officiële nederlaag van het seizoen geleden. Het team van trainer Diego Simeone verloor de uitwedstri­jd tegen Celta de Vigo met 3-0. Saillant: geen enkele bezoekende club won in LaLiga-geschieden­is meer competitie­duels in Balaidos dan los Colchonero­s (22). Atlético, dat vorige maand de Europese Super Cup won, pakte eerder vier punten tegen Valencia (1-1) en Rayo Vallecano (1-0).

In de eerste helft in Vigo werd vooral op kracht gespeeld en was het aantal kansen voor beide teams op een hand te tellen. Celta probeerde met snelle aanvallen de defensie van Atlético te verrassen, maar het team van Simeone werkte in defensief opzicht een sublieme eerste helft af. Vlak na de onderbreki­ng ging het echter meteen mis: Diego Godin gleed uit na een terugspeel­bal, waardoor Maxi Gómez kon doorgaan en Jan Oblak met een laag schot verschalkt­e.

Celta verdubbeld­e zes minuten later de voordelige marge. Na een scherpe voorzet van Gómez kwam Iago Aspas tot een knappe kopbal in het zestienmet­ergebied en gaf hij Oblak het nakijken: 2-0. Simeone opteerde voor de inbreng van debutant Nikola Kalinic en Thomas Lemar, maar ook het duo kon het tij niet keren. Santiago Arias betrad in de 67e minuut het veld als vervanger van José Maria Giménez en maakte zodoende ook zijn debuut. Gustavo Cabral dacht in de zeventigst­e minuut ook zijn doelpunt mee te pikken, maar na drie minuten beraad met de videoschei­dsrechter koos Mateu Lahoz ervoor om het doelpunt wegens buitenspel af te keuren. Dat resulteerd­e uiteindeli­jk in zeven minuten blessureti­jd, ook door veel oponthoud, waarin Atlético evenmin kon scoren. (VI)