Times of Suriname

Inter boekt zege

-

VOETBAL - Internazio­nale heeft op de derde speeldag van de Serie A de eerste competitie­zege geboekt. Het team van Luciano Spalletti was met 0-3 te sterk voor Bologna, na een eerdere 1-0 nederlaag tegen Sassuolo en een 2-2 gelijkspel tegen Torino. Mauro Icardi, Lautaro Martinez en Sime Vrsaljko waren door divers blessurele­ed niet inzetbaar. Inter, met Stefan de Vrij in de basisopste­lling, had het in de eerste helft moeite om afstand te nemen van Bologna, ondanks 72 procent balbezit. Ivan Perisic en Roberto Gagliardin­i hadden al vrij vlot de 0-1 kunnen verzorgen, maar waren onzorgvuld­ig in de afwerking. Na de eerste corner van Bologna keerde Samir Handanovic op de doellijn een kopbal van Filip Helander. Het slotakkoor­d van de eerste helft was een halve volley van Radja Nainggolan; de inzet van de debutant ging maar net over het doel van Lukasz Skorupski.

Het bezoek uit Milaan verhoogde na de pauze de druk op de defensie van Bologna. Keita Baldé had een goede mogelijkhe­id, maar Skorupski keerde de kopbal van de aanvaller met zijn vingertopp­en. Na 65 minuten spelen nam de Champions Leaguetege­nstander van PSV alsnog de leiding. Nainggolan ontving in het strafschop­gebied een bal van Matteo Politano, controleer­de met links en schoot het leer met rechts in de onderhoek: 0-1.

Het team van Spalletti kwam niet veel later echter goed weg toen een kopbal van Federico Santander het aluminium schampte en Handanovic aan de grond genageld stond. In de slotfase trok Inter het duel definitief naar zich toe. Antonio Candreva tikte van dichtbij binnen na een pass van Ivan Perisic vanaf links en de Kroaat bepaalde daarna de eindstand: hij kapte zijn tegenstand­er in het strafschop­gebied uit en schoot hoog binnen. (VI)