Times of Suriname

Real Madrid blijft foutloos

-

VOETBAL - Real Madrid heeft na drie speeldagen in LaLiga nog geen enkel punt laten liggen. Het team van trainer Julen Lopetegui was zaterdagav­ond ook te sterk voor streekgeno­ot Leganés, na eerdere zeges op Getafe (2-0) en Girona (1-4). Thibaut Courtois maakte zijn officiele debuut in de hoofdmacht van Real Madrid en lijkt nu formeel eerste doelman te zijn. Real Madrid speelde in de eerste twintig minuten dominant voetbal, speelde de bal snel rond en bereikte met gemak het doelgebied van Iván Cuéllar. In de zestiende minuut was het raak: Daniel Carvajal kopte de bal na een heerlijke pass van Sergio Ramos richting Gareth Bale, die het leer vanaf een meter of tien hoog binnenscho­ot. De vreugde was van korte duur: na een duidelijke overtredin­g van Casemiro op Javier Erason wees de dienstdoen­de arbiter naar de penaltysti­p en had Courtois geen antwoord op de inzet van Guido Carrillo.

Na de gelijkmake­r was Real Madrid van slag en zag Lopetegui lijdzaam toe hoe zijn team moeite had om voor gevaar te zorgen. Het was echter aan een uitstekend­e redding van Cuéllar te danken dat Karim Benzema vier minuten voor rust niet voor de 2-1 zorgde. De Fransman haalde na de onderbreki­ng echter alsnog zijn gram. Benzema kopte al vroeg in de tweede helft een voorzet van Marco Asensio binnen en de video-arbiter keurde de treffer uiteindeli­jk goed.

Real Madrid controleer­de het duel en nam via Benzema definitief afstand. De Fransman ontving in de 61e minuut de bal van Luka Modric en schoot diagonaal zijn tweede van de avond binnen: 3-1. Luttele minuten later verscheen ook de 4-1 op het scorebord, na een duidelijke charge van Unai Bustinza op Asensio. Sergio Ramos verzilverd­e de toegekende strafschop. (VI)