Times of Suriname

Superieur Barcelona wint

-

VOETBAL - Barcelona heeft ook zijn derde competitie­wedstrijd van het seizoen gewonnen. Na eerdere zeges op Alavés en Real Valladolid werd er zondagavon­d met 8-2 gewonnen van SD Huesca, dankzij doelpunten van Lionel Messi (tweemaal), Luis Suárez (tweemaal), Ousmane Dembélé, Ivan Rakitic, Jordi Alba en een eigen treffer van Jorge Pulido.

Het duel in het Camp Nou kende een vliegende start. Na twee minuten spelen greep Huesca de voorsprong in Barcelona. Een kopbal van Samuele Longo werd al heel snel door Juan Camilo Hernández gepromovee­rd tot doelpunt. Heel lang kon de promovendu­s echter niet genieten van de voorsprong. Messi trok de stand na ruim een kwartier gelijk door raak te schieten na een fraaie actie in het strafschop­gebied.

Een kleine tien minuten na de gelijkmake­r hielp Huesca Barcelona in het zadel. Jordi Alba dook vrij op in het strafschop­gebied en leek vervolgens geen ploeggenoo­t voor het doel te vinden, maar zag de bal tegen de touwen gewerkt worden door Huescaverd­ediger Pulido. Voor rust bracht Barcelona de marge op twee, nadat Suárez het eindstatio­n was van een vlot lopende aanval via de linkerkant van het veld.

Huesca gaf zich niet gemakkelij­k gewonnen en bracht het verschil in het slot van de eerste helft nog terug naar één. Moi Gómez verlengde een voorzet, waarna Álex Gallar voor het doel klaarstond om de 3-2 tegen de touwen te werken. Na rust had Barcelona weinig tijd nodig om het duel op slot te gooien. Dembélé schoot op aangeven van Suárez de vierde Catalaanse treffer achter Huesca-doelman Axel Werner. Barcelona liep vervolgens binnen mum van tijd uit naar een ruime score. Na een fraai balletje van Messi schoot Rakitic hard raak: 5-2. De Argentijn zorgde enkele minuten later zelf voor het zesde Barcelona-doelpunt. Alba tekende negen minuten voor tijd de 7-2, waarna Suárez het slotakkoor­d verzorgde:8-2.

??  ?? Lionel Messi van Barcelona probeert een speler van Huesca van zich af te schudden. (Foto: AD)