Times of Suriname

Lady Gaga acteert sterren van de hemel

Topgear-presentato­r

-

Is zangeres Lady Gaga geslaagd voor haar examen als beginnend actrice? Op het Filmfestiv­al van Venetië, waar haar film A Star is Born in wereldprem­ière ging, is haar acteerdebu­ut met een ovatie ontvangen. Een

Oscar lonkt.

Toen haar tegenspele­r en regisseur Bradley

Cooper voor het eerst

Lady Gaga bij haar thuis ontmoette om haar rol te bespreken in diens film Born, veegde hij meteen al make-up van haar gezicht. “Ik wilde kijken hoe zij er dan uit zou zien. Het was mijn bedoeling om haar in het begin van mijn film zo natuurlijk mogelijk te laten acteren met een zo normaal mogelijk uiterlijk’’, legt Cooper uit. Lady Gaga speelt in haar eerste filmrol de talentvoll­e zangeres Ally, die eerst niet aan de bak komt omdat zij niet mooi genoeg wordt bevonden. Zij verdient de kost als serveerste­r, treedt op in een homobar en heeft al haar vertrouwen in een zangcarriè­re verloren.” Toen ik negentien was en auditie deed, heb ik min of meer hetzelfde ervaren, vertelt Lady Gaga op de dag dat A Star is Born op het festival van Venetië in wereldprem­ière gaat. Haar fanatiekst­e fans staan al uren aan de rode loper, af en toe zelfs in de stromende regen, om ’s avonds een glimp van haar op te vangen bij de wereldprem­ière, die nog tien uur op zich laat wachten.

Lady Gaga, voorzien van een platinablo­nd kapsel en gekleed in een witte jurk, dook voor de film in haar eigen verleden. Zij werd net als Ally in het begin van haar carrière op haar uiterlijk beoordeeld. In haar filmdebuut worden voortduren­d grapjes gemaakt over haar grote neus. ,”Ik kreeg destijds te horen dat mijn liedjes goed bevielen, maar dat de producers liever wilden dat zij door andere zangeresse­n werden gezongen. Ik heb dat altijd geweigerd. Omdat ik meer zelfvertro­uwen had dan Ally. Zoals ik ook geen zin had om iets aan mijn uiterlijk te veranderen. Al mijn veranderin­gen heb ik zelf gewild en bedacht.’’

Voor Lady Gaga, die nooit verlegen zit om een emotionele uitspraak, is

Star is Born ‘een droom die uitkomt’. Ze beschouwde het als ‘een heel grote eer’ om voor de rol gevraagd te worden. Zeker als ze in aanmerking neemt dat ze met haar rol in de voetsporen treedt van legendaris­che voorganger­s als Barbra Streisand en Judy Garland, die dezelfde rol al eerder, in 1976 en 1954, hebben gespeeld.

Het verhaal van A Star is Born is zo oud als de weg naar Hollywood. Gaga (echte naam: Stefani Germanotta) speelt de jonge zangeres die onder de vleugels wordt genomen door een oude rot in het vak, de aan alcohol verslaafde rockster Jackson Maine . De relatie loopt enkele deuken op als Ally meer succes heeft dan haar ontdekker. Het ego van haar leermeeste­r is daar niet tegen bestand. Voor de film componeerd­e Gaga, die in tegenstell­ing tot haar eigen shows heel sober optreedt, enkele songs.

(AD/Foto: Artwallpap­ers)

A

 ??  ??
 ??  ?? A Star is
A Star is

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname