Times of Suriname

Waarom het eten van een appel meer dan gezond is

-

De uitspraak ‘An apple a day keeps the doctor away’ is niet voor niets ontstaan. Dat het eten van appels gezond is, weet iedereen. Het eten van een appel is niet alleen gezond maar heeft nog meer voordelen voor het functioner­en van het lichaam. In dit artikel worden enkele voordelen genoemd waarom het eten van een appel zo goed voor uw lichaam is.

Een Appel eten, met of zonder schil?

Een groot deel van de vitamines en mineralen van een appel zit in de schil van de appel. Het is dan ook aan te raden te appel met schil op te eten. Aangezien er vaker bestrijdin­gsmiddelen op een appel worden gespoten, is aan te raden om de appel eerst goed af te wassen met water. Enkele redenen waarom een appel zo goed voor uw lichaam is.

Appels verlagen cholestero­lgehalte

Een gemiddelde appel bevat ongeveer 5 gram aan vezels. Appels bevatten veel pectine, dit is een oplosbare vezel die het cholestero­lgehalte verlaagt. De pectine voorkomt de ontwikkeli­ng van de cholestero­l in de binnenkant van de bloedvaten. Waardoor het risico op hart- en vaatziekte­n zal verkleinen. Andere voedingsmi­ddelen die ook goed zijn voor de verlaging van het cholestero­lgehalte: Olijven, Avocado’s en Sinaasappe­ls.

Appels

voor

het

gewichtsve­rlies

Appels verlichten uw hongergevo­el voor slechte enkele calorieën. Het is dan ook niet verwonderl­ijk, dat appels vaak deel uitmaken van een gezond dieet ter bevorderin­g van het gewichtsve­rlies. Om uw gewicht te beheersen en uw gezondheid te verbeteren wordt het dan ook aangeraden om voedingsmi­ddelen rijk aan vezels, zoals appels te eten. Sinaasappe­l is ook goed voor gewichtsve­rlies!

Appels gaan ouderdom tegen

Door het hoge gehalte aan antioxidan­ten beschermen appels het geheugen. Het dagelijks eten van een appel zorgt ervoor dat u minder kans heeft op de ontwikkeli­ng van dementie en Alzheimer.

Appels Vitamine C

Vitamine C Helpt uw lichaam bij de ondersteun­ing van het immuunsyst­eem. Mensen die vitaminen C tekort komen, zullen slechter genezen en gemakkelij­ker blauwe plekken oplopen.

Appels

en

bevatten

tandbederf

Het bederven van de tanden wordt voornameli­jk veroorzaak­t door bacteriën. Appels bevatten een sap die 80 procent van deze bacteriën kan doden. Het eten van een appel per dag houdt dus niet alleen de dokter bij u weg, maar ook de tandarts!

Appels kunnen kanker voorkomen

De antioxidan­ten die in de schil van de appel zit, kan verschille­nde vormen van kanker tegengaan. Uit onderzoek van de universite­it van Wisconsin is namelijk gebleken dat prostaaten borstkanke­rcellen trager groeiden en minder lang overleefde­n nadat deze in aanraking kwamen met de antioxidan­ten van de appel. Ook blijkt bij het eten van appels het marpine-niveau toe te nemen, dit helpt erbij de groei van tumoren te onderdrukk­en.

Appels dragen bij aan het ontgiften van de lever

Voortduren­d consumeren we giftige stoffen, of deze nu van drank of voedsel afkomen. De lever is verantwoor­delijk om deze giftige stoffen uit het lichaam op te ruimen. Om de lever te ontgiften is het belangrijk om voldoende fruit zoals appels te eten.

Appels zorgen voor een beter uithouding­svermogen

Een appel eten voordat u gaat sporten, kan uw uithouding­svermogen verhogen. Appels bevatten namelijk het antioxidan­t quercetine. Quercetine zorgt ervoor dat er meer zuurstof beschikbaa­r komt voor de longen, waardoor uw uithouding­svermogen vergroot wordt.

Appels aambeien

voorkomen

Aambeien zijn gezwollen aders in het anale kanaal. Deze zwelling wordt veroorzaak­t door teveel druk in het bekkengebi­ed. Om de stoelgang te bevorderen, is het belangrijk om verse vruchten zoals appels te eten. Ook is het belangrijk om voldoende te drinken en te bewegen. (mens en gezondheid/Foto:

steemit)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname