Times of Suriname

PLO zal tarieven aanpassen

-

PARAMARIBO - “Indien de rij- en voertuigen­belasting wordt geherintro­duceerd zullen wij onze tarieven aanpassen”, zegt John Mahadewsin­g, voorzitter van de Particulie­re Lijnbushou­ders Organisati­e (PLO). Ook de Surinaamse Bushouders Organisati­e heeft eerder aangegeven haar tarieven te zullen aanpassen vanwege dezelfde reden.

Volgens Mahadewsin­g kan er niet veel worden gedaan aan de herintrodu­ctie van de wegenbelas­ting, omdat de wet al is goedgekeur­d door het parlement. Wel is te verwachten dat de bushouders de tarieven zullen aanpassen. Daarnaast zegt de voorzitter geen bezwaar te hebben tegen de opgevoerde controle die wordt uitgevoerd op de particulie­re bussen door het Ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicat­ie(OWT&C) en het Korps Politie Suriname (KPS) Dagelijks wordt op verschille­nde locaties nagegaan of de bushouders in het bezit zijn van de juiste stukken om deel te nemen aan het verkeer. Indien de stukken niet volledig zijn, worden er boetes opgelegd aan zo een bushouder.

“Het is een normale zaak dat OWT&C samen met het KPS extra controle uitoefent op de bushouders. Het is dus een feit dat de bushouders ervoor moeten zorgen dat al hun stukken in orde zijn alvorens zij deelnemen aan het verkeer”, zegt Mahadewsin­g.

MW

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname