Times of Suriname

Kippenhok ondernemer getroffen door rukwinden

- Dit kippenhok is gisteren getroffen door rukwinden. Er deden zich geen persoonlij­ke ongelukken voor. (Action-foto: Radjoe Toefanie)

PARAMARIBO - Een kippenhok van ondernemer Soeroedjpe­rsad Patti is gisteren getroffen door rukwinden te La Rencontre vijfde straat 57a in Domburg. Patti zegt aan de krant dat hij gistermidd­ag naar een perceel van hem ging. Een werknemer van hem kwam hem ongeveer halfvier in de middag roepen om naar huis te komen.

Hij vertelt dat op zijn achterterr­ein zijn kippenhok van tien meter breed en veertig meter lang staat. Toen hij daar aankwam, zag hij dat zijn kippenhok helemaal platlag. Door de rukwinden ging het hok kapot. Volgens Patti waren er geen kippen in het hok. Hij had de kippen een week terug weggehaald, omdat hij bezig was het hok schoon te maken. Voordat het hok getroffen werd door rukwinden, was een werknemer bezig daarin te werken. Hij ging echter eruit toen het hard begon te regenen en te waaien. Hij bedekte de kippenmest op het terrein toen hij een harde knal hoorde. Toen hij omkeek, was het hok kapot. Volgens de ondernemer zijn de zinkplaten nog goed, maar het hout is totaal beschadigd. Hij denkt dat het sowieso weer geld zal kosten om dat opnieuw te bouwen. Gelet op de economisch­e situatie weet hij niet wanneer hij dat zal kunnen bouwen. Volgens hem betrof het wel een stevig kippenhok dat zeven jaar daar stond. Het was met nieuw materiaal gebouwd. Hij is er wel blij om dat zijn arbeider op tijd het hok verliet. Ook spreekt hij van geluk dat er geen kippen daar waren. “Gelukkig was niemand en niets in het kippenhok.”

WJ/RT

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname