Times of Suriname

Rovers gingen met smoes naar jongeman

-

PARAMARIBO - Vier rovers probeerden een jongeman zondagavon­d aan de Helena Christinaw­eg te beroven. De jongeman vertelt aan de krant dat het de criminelen niet gelukte om zijn bromfiets buit te maken. Zijn bromfietss­leutel werd wel gestolen.

Het slachtoffe­r was samen met een vriend op de bromfiets. Zij besloten op een bepaald moment aan de Helena Christinaw­eg een babbeltje te maken. De jongeman zag dat drie bromfietse­rs met hoge snelheid voorbijred­en. Kort daarna keerden zij terug. Ietwat later kwamen vier jongens op twee bromfietse­n naar hem toe. Zij stapten af en zeiden dat de bromfiets waarmee het slachtoffe­r was, van diefstal afkomstig was.

De jongeman hield hen voor dat het zijn bromfiets was en dat die op naam van zijn moeder is gekocht. Hij zei tegen de jongens naar zijn woning te komen want hij zou hen dan de bromfietsp­apieren tonen. De rovers bleven echter erbij dat het om een gestolen bromfiets ging. Zij stelden voor om de politie te bellen, maar deden dat niet.

Daarom nam het slachtoffe­r het initiatief de politie te bellen. Hij zette de telefoon op luidspreke­r waarbij de criminelen op een brutale toon tegen de politie spraken. Zij scholden de politie uit en wilden de telefoon afpakken van de jongeman, maar hij hield die stevig vast. Twee van de rovers stapten met de bromfietss­leutel van het slachtoffe­r op het vervoermid­del waarmee zij ter plekke kwamen. De twee anderen bleven achter en verwondden het slachtoffe­r met een mes aan zijn linkerbeen. De jongeman vertelt dat de vier rovers gewapend waren met messen.

Een van hen had ook een hamer bij zich. Hij haalde die op een gegeven moment tevoorschi­jn om het slachtoffe­r te bedreigen. Na de daad reden zij in de richting van de Indira Gandhiweg. De politie is bezig hen op te sporen.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname