Times of Suriname

Raadsman gaat pleidooi doornemen met weder opgepakte cliënt

-

PARAMARIBO - Raadsman Harold Belfor gaat het pleidooi alsnog doornemen met Faizel B die weer opgepakt is. Faizel B zag kans in de nacht van 7 op 8 april uit het cellenhuis van Nieuwe Haven te ontvluchte­n, maar hij kon eind augustus weer worden ingerekend. De rechter had Belfor als advocaat toegevoegd aan de man.

Belfor stelde het pleidooi reeds op voor de verdachte en overhandig­de dat aan het gerecht. Tegen Faizel B is reeds zevenenhal­f jaar celstraf geëist. De officier van justitie acht bewezen dat de man zich schuldig maakte aan poging tot moord van twee mannen op 14 september. De vervolging­sambtenaar acht ook bewezen dat de man de Vuurwapenw­et overtrad. Een van de slachtoffe­rs raakte op 14 september met zijn voertuig betrokken bij een aanrijding aan de Frederiksh­oopweg.

Faizel B was mede-inzittende van de andere auto. Na de aanrijding ging Faizel B tekeer tegen het slachtoffe­r. Hij probeerde de tas van de aangever weg te rukken, maar dat gelukte hem niet. Hij verliet toen de plaats.

Hij ging kort daarna in een andere wagen ter plekke en stapte uit met een vuistvuurw­apen, waarmee hij vier keer in de richting van het slachtoffe­r schoot. De auto van het slachtoffe­r kreeg een kogelinsla­g en raakte beschadigd. Een andere man die in de nabije omgeving van het slachtoffe­r stond, raakte gewond.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname