Times of Suriname

Bollywood-dans voor kinderen Huize Campagne

-

PARAMARIBO - De kinderen van Huize Campagne kunnen ook dit jaar genieten van de setdansact­iviteiten met Brando Setdans. Dit jaar is een Bollywood-avond gepland, welke gehouden wordt in Hotel Krasnapols­ky op 22 september.

De toegang voor dit evenement is gratis en de kinderen zullen onder begeleidin­g van de Q-Riders en de politie vanuit het tehuis gebracht worden naar Krasnapols­ky. Dit jaar doet er ook een ander kindertehu­is mee. Het is de bedoeling dat setdans gepromoot wordt onder de jongeren. Naast het dansen zullen de kinderen ook liederen van de jaren 80 ten gehore brengen. Huize Campagne telt ongeveer 56 kinderen van alle leeftijden, en alle etnische groepen. Het tehuis is meer voor kinderen die het thuis niet breed hebben of waar de ouders het vermogen niet hebben de kinderen op te voeden. Het is gebruikeli­jk dat kinderen van tehuizen en internaten één keer per maand en met de feestdagen naar huis gaan, zodat ze tijd kunnen doorbrenge­n met hun families. Helaas blijven de meeste kinderen van Huize Campagne het gehele jaar door in dezelfde omgeving.

Brando’s doelstelli­ng is om onderwijs dat specifiek gericht is op het ontwikkele­n van hun persoonlij­kheid, hun talenten en hun geestelijk en lichamelij­k vermogen te geven aan jongeren. Op deze manier kunnen zij opgroeien tot competente volwassene­n, die adequaat kunnen functioner­en in een steeds meer globaliser­ende wereld. Setdansen kan hieraan een bijdrage leveren. Verder streeft Brando ernaar om de interesse van de jeugd voor dit cultureel erfgoed te wekken en het over te dragen, om zodoende de setdans in stand te houden. In verband hiermee organiseer­t Brando vandaag een open dag waar de setdansers kennis zullen maken met de kinderen van Huize Campagne. Dit moet gezien worden als een generale naar de officiële optredens toe.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname