Times of Suriname

Mink K: Holleeder was ‘windenmeew­aaier’

-

AMSTERDAM - Willem Holleeder was in het criminele milieu een ‘windenmeew­aaier’ en een slachtoffe­r van de omstandigh­eden. Dat heeft crimineel Mink K. deze zomer als getuige gezegd in de strafzaak tegen ‘de Neus’. De rechtbank citeerde gisteren uit de verklaring­en van K. Die noemde de tragiek van Holleeder dat hij “na zijn straf te hebben uitgezeten voor de Heinekenon­tvoering een nieuw leven wilde, dat toch een andere wending nam”.

Dat zou zijn gebeurd doordat zijn voormalige ‘bloedgabbe­r’ Cor van Hout zich tegen de afspraken in opnieuw op het boevenpad begaf en vijanden maakte. Volgens K. werden de twee Heinekenon­tvoerders destijds als één gezien. Na de eerste aanslag op Van Hout in 1996 had ook Holleeder een groot probleem, aldus K. Volgens hem was Holleeder een dominante, manipulati­eve en sociopathi­sche man, maar niet degene die in de onderwerel­d aan de touwtjes trok.

De getuigenis van K. was een van de laatste onderdelen bij de behandelin­g van de moord op vastgoedma­n Willem Endstra. Donderdag gaan de advocaten van Holleeder de rechtbank vragen het voorarrest van ‘de Neus’ in die zaak wegens gebrek aan bewijs op te heffen.

Vanaf vrijdag staat de moord op John Mieremet centraal. Die werd in 2005 doodgescho­ten, nadat eerder een poging hem om te brengen was mislukt.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname