Times of Suriname

Ronaldo gaat nieuw avontuur aan in LaLiga

-

VOETBAL - Ronaldo stapt in Real Valladolid. De Braziliaan en de clubleidin­g van de Spaanse club meldden gistermidd­ag op een persconfer­entie dat de legendaris­che oud-spits 51 procent van de aandelen in zijn bezit krijgt. Ronaldo, die dertig miljoen euro investeert, zegt aan verschille­nde Spaanse media dat hij uitkijkt naar de nieuwe uitdaging.

“We willen het beste team mogelijk opbouwen”, begint de oud-spits van onder meer PSV, Barcelona, Real Madrid en de nationale ploeg van Brazilië. “Vertrouw erop dat wij ervoor zorgen dat Real Valladolid behouden blijft voor LaLiga. Ik ben ervan overtuigd dat dat het zeer moeilijk voor de andere ploegen gaat worden om ons te verslaan. Ik vraag ook de fans om deel te nemen aan dit project.”

“Geef ons ideeën, meningen, kritiek en hoop. Ik wil dat jullie onderdeel uitmaken van het heden en de toekomst van Real Valladolid”, aldus Ronaldo. Carlos Suarez, de huidige president van Valladolid, gaat intensief samenwerke­n met de Braziliaan. “Vandaag is een speciale dag. Ronaldo heeft op persoonlij­ke titel 51 procent van de aandelen van Valladolid overgenome­n. Hij is een idool en verliefd geworden op de club.” “De komst van Ronaldo zet ons op de kaart. Het staat de club toe om iets meer kwaliteit te gaan waarborgen. Ik verwelkom hem in zijn eigen huis”, aldus Suarez. De club had een schuldenla­st van circa 25 miljoen euro, maar dankzij de komst van Ronaldo ziet de toekomst voor de huidige nummer zestien van LaLiga er opeens veel rooskleuri­ger uit.

De aanwezighe­id van Ronaldo kan volgens diverse Spaanse media ervoor zorgen dat spelers meer belangstel­ling krijgen om te gaan acteren voor de degradatie­kandidaat. Onder anderen Vinicius Júnior wordt gelinkt met Valladolid. De Braziliaan­se aanvaller, die deze zomer door Real Madrid werd overgenome­n van Flamengo voor 45 miljoen euro, zou op huurbasis actief kunnen worden bij Valladolid.

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname