Times of Suriname

Soepe gehuldigd door SBWB

-

BODYBUILDI­NG - Koese Soepe is zondag door de Surinaamse Bodybuildi­ng en Weightlift­ing Bond in de bloemetjes gezet in de Congreshal, voor het behalen van zijn pro-card. Soepe is hiermee de tweede Surinaamse bodybuilde­r die deze prestatie heeft neer kunnen zetten. Eddy Wilson was de eerste.

Soepe was al vanaf zijn jonge jaren geïnteress­eerd in de sport. Hij begon de sportschoo­l te bezoeken en deed zijn eerste bodybuildi­ngwedstrij­d in 2007, waar hij in de C-klasse op de tweede plaats eindigde. Na zijn eerste wedstrijd had hij de smaak volledig te pakken en het begin van zijn pad naar profession­alisme werd ingezet. Soepe was vaak publieksfa­voriet vanwege zijn lengte en werd zelfs gedoopt tot ‘Giant Killer’ aangezien hij vaker van grotere bodybuilde­rs won. Onder de hoede van Hans Djarkasie, oud-Mr Suriname, (bekend bij Soepe en vele anderen als ‘Opa’), ontwikkeld­e Soepe Koese een imposante bodybuildi­ngcarrière in Suriname. In 2012, na de eerste plaats behaald te hebben in de A-klasse, vertrok hij naar Nederland voor trainingen om deel te nemen aan de Arnold Classics Europe in de amateurkla­sse. Deelname zou voor hem een grote doorbraak betekenen. Vanaf toen volgde een imposante nationale en internatio­nale carrière. Soepe timmerde flink aan de weg om zijn proflicent­ie te behalen en trainde onder andere mee met bondscoach Eddy Wilson, die als enige profbodybu­ilder toen, zijn kennis en kunde graag met de atleten deelde. Na vorig jaar zijn titel verloren te hebben, besloot hij niet bij de pakken neer te zitten, maar trainde keihard om zijn comeback te maken. De ‘Giant Killer’ had de smaak van het verslaan van giants weer te pakken. Zijn comeback werd compleet met de afvaardigi­ng naar de Giovanni Arendz Classics op Aruba, waar hij als amateur naar toe ging, maar als profession­al terugkeerd­e, door te winnen in zijn klasse.

 ??  ?? Voorzitter Chairmè Haakmat-Konigferan­der van SBWB, Hans Djarkasie en manager Jerry Finisie bij de huldiging van Koese Soepe. Soepe gaf zondag een demonstrat­ie, waarna hij werd gehuldigd. (Foto: Rakesh Parag)
Voorzitter Chairmè Haakmat-Konigferan­der van SBWB, Hans Djarkasie en manager Jerry Finisie bij de huldiging van Koese Soepe. Soepe gaf zondag een demonstrat­ie, waarna hij werd gehuldigd. (Foto: Rakesh Parag)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname