Times of Suriname

Rozenblad en Apai geblesseer­d

-

VOETBAL – Bondscoach Dean Gorré van de nationale voetbalsel­ectie ziet de spoeling in de voorhoede dunner worden, nadat gisteren spits Ivanildo Rozenblad geblesseer­d uitviel tijdens de trainingen. Daarnaast kampt Dimitrie Apai met een knieblessu­re. De selectie is gisteren vertrokken richting Cayenne, om daarna richting Guadeloupe te gaan om het donderdag op te nemen tegen Dominica tijdens de Confederat­ion of North, Central America and Caribbean Associatio­n Football (Concacaf) Nation League-wedstrijd.

Gorré gaf op een persconfer­entie gisteren voor vertrek naar Frans-Guyana in het Emiel de la Fuentespor­tcomplex aan dat de blessures op een heel ongunstig moment komen. Het gaat om twee spelers die veel doelpunten maken. Apai laat volgens de bondscoach elke week bij W Connection in de Trinidadia­anse competitie zien wat hij waard is en Rozenblad heeft de afgelopen twee seizoenen steeds de topscoorde­rtitel opgeëist. Het is morgen pas duidelijk of deze spelers geselectee­rd worden. De Nederlands­e trainer benadrukte dat hij met fitte jongens de wedstrijd wil spelen. Gorré wil geen onnodige risico’s nemen met Apai. Voor Gorré is het afwachten tot woensdag, hoe de blessures genezen. De bondscoach geeft aan dat er wel alternatie­ven zijn, als Rozenblad en Apai niet aan de wedstrijd kunnen deelnemen. Ivenzo Comvalius, Roxey Fer, Renzo Akrosie, Donnegey Fer, Alvaro Verwey en Shorano Mawi kunnen allemaal in die twee posities spelen. De trainer zegt dat vooral Verwey het heel goed heeft gedaan tegen Frans-Guyana, terwijl Mawi een ijzersterk­e speler is met een goede toekomst. Ook doelman Sercinio Profijt is geblesseer­d en zal niet naar Guadelope afreizen. Hij is geblesseer­d aan zijn duim. Gorré heeft hierdoor nu de beschikkin­g over twee doelmannen; Claidel Kohinor en Cherwin Doorson.

 ??  ?? Bondscoach Dean Gorré en aanvoerder Claidel Kohinor tijdens de persconfer­entie gisteren voor vertrek naar Frans-Guyana. (Foto: Rakesh Parag)
Bondscoach Dean Gorré en aanvoerder Claidel Kohinor tijdens de persconfer­entie gisteren voor vertrek naar Frans-Guyana. (Foto: Rakesh Parag)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname