Times of Suriname

Messi reageert op vertrek Ronaldo

-

VOETBAL - Lionel Messi en Cristiano Ronaldo speelden de afgelopen negen seizoenen samen in LaLiga, alvorens laatstgeno­emde Real Madrid deze zomer verruilde voor een dienstverb­and bij Juvenstus. Messi laat maandagavo­nd in gesprek met Catalunya Ràdio weten dat het vertrek van zijn gewezen rivaal naar de Italiaanse competitie hem verrast heeft.

Ronaldo maakte op 10 juli jongstlede­n voor minimaal honderd miljoen euro de overstap van Real Madrid naar Juventus. “Ik was verbaasd, want ik kon me niet voorstelle­n dat hij Real Madrid zou verlaten”, vertelt de vedette van Barcelona. “Het verraste me ook dat hij ervoor heeft gekozen naar Juventus te vertrekken, omdat er over veel clubs gesproken werd. De waarheid is dat ik verbaasd was, al is Juventus natuurlijk een erg grote club.” Met Ronaldo als absolute blikvanger wist Real Madrid de afgelopen drie seizoenen de Champions League te winnen. Barcelona legde voor het laatst in 2015 beslag op de Cup met de Grote Oren. “Het is tijd om het toernooi weer eens te winnen”, vervolgt Messi. Vorig seizoen vond Barcelona zijn Waterloo in het miljardenb­al in de kwartfinal­es tegen AS Roma. Nadat de heenwedstr­ijd nog met 4-1 werd gewonnen, volgde in de return een 3-0 nederlaag voor de Catalanen.

“Dat doet nog altijd veel pijn, maar we beschikken over een zeer sterke selectie. Ik ben ervan overtuigd dat we dit seizoen weer een gooi kunnen doen naar de Champions League”, aldus de Argentijn, die voorspelt dat Real Madrid het vertrek van Ronaldo zal voelen. “Zonder Cristiano zal Real Madrid minder sterk zijn, terwijl Juventus in één klap tot zich ook nog eens de beschikkin­g heeft over Ronaldo.”

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname