Times of Suriname

Messi ontbreekt bij laatste drie kanshebber­s voor FIFA’s The Best

-

VOETBAL - Lionel Messi ontbreekt voor het eerst in twaalf jaar bij de drie genomineer­den voor de prijs van wereldvoet­baller van het jaar. Cristiano Ronaldo, Luka Modric en Mohamed Salah maken wel kans op de prijs van de FIFA.

De 31-jarige Messi pakte in 2018 weliswaar de dubbel met FC Barcelona en werd met 34 treffers topscorer in de Primera Division, maar met Argentinië stelde de vedette teleur op het WK door al in de achtste finales te worden uitgeschak­eld door de latere wereldkamp­ioen Frankrijk. In de Champions League kwam Barcelona niet verder dan de kwartfinal­es, waarin AS Roma te sterk bleek. Messi behoorde sinds 2007 altijd tot de drie genomineer­den voor de prijs die sinds 2016 FIFA’s Best heet. Tussen 2010 en 2015 heette de prijs FIFA Ballon d’Or en daarvoor FIFA wereldspel­er van het jaar.

Van 2009 tot en met 2012 en in 2015 werd Messi verkozen tot beste speler ter wereld. Ook Ronaldo (2008 en 2013 tot en met 2017) viel die eer vijfmaal ten beurt. Geen enkele andere speler won de prijs vaker dan drie keer.

De 33-jarige Ronaldo won afgelopen seizoen met Real Madrid de Champions League. Zijn voormalig ploeggenoo­t Modric haalde met Kroatië de WKfinale en werd uitgeroepe­n tot beste speler van het toernooi in Rusland. Salah stond met Liverpool ook in de Champions Leaguefina­le en werd topscorer van de Premier League.

Op 24 september wordt bij een gala in Londen bekendgema­akt wie de beste speler van het afgelopen seizoen is. De UEFA nomineerde dezelfde drie spelers al voor de prijs van Europees voetballer van het jaar.

(NS)

 ??  ?? Lionel Messi ontbreekt voor het eerst in twaalf jaar bij de drie genomineer­den voor de prijs van wereldvoet­baller van het jaar. (Foto: Goal)
Lionel Messi ontbreekt voor het eerst in twaalf jaar bij de drie genomineer­den voor de prijs van wereldvoet­baller van het jaar. (Foto: Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname