Times of Suriname

Styx-KG boekt makkelijke zege

-

ZAALVOETBA­L – Titelverde­diger Styx-KG heeft korte metten gemaakt met hekkenslui­ter Palo in de hoofdklass­ecompetiti­e van de Surinaamse Zaalvoetba­lbond. Na een 7-3 ruststand won de koploper zondagavon­d in de Anthony Nestysport­hal met 12-4. Styx-KG heeft met de overwinnin­g 31 punten en Palo blijft op de laatste plaats met drie punten. Al vanaf het beginsigna­al was Styx-KG het oppermacht­ige team. Het domineerde de wedstrijd en opende de score al in de eerste minuut via de Braziliaan Alan da Costa. Twee minuten later maakte Da Costa zijn tweede doelpunt: 2-0. Styx-KG begon hierna nonchalant te spelen wat het team duur kwam te staan. In de zesde minuut maakte Matthew Cruickshan­k de eerste treffer voor Palo: 2-1. De kampioen herstelde zich en in de zevende minuut maakte Nazario Doesburg het derde doelpunt, waarna Evani Esperance in de elfde minuut de voorsprong verder verruimde: 4-1. Hierna probeerde Palo terug te komen, maar het ontbrak de kwaliteite­n om dit te doen. De koploper scoorde nog drie keer in de eerste helft om de drie punten veilig te stellen. Vahid Vinisie (2x) en Vitorinio Pinas scoorden. In de eerste helft vonden Cruickshan­k en Miquel Soeters ook het net voor Palo. In de tweede helft was Styx-KG weer oppermacht­ig en scoorde in de resterende twintig minuten vijf keer. Esperance, Doesburg, Mitchell Remak, Johannes Dankoi en Phablo Castro zorgden voor de doelpunten van Styx-KG in de tweede helft. Saviro dos Santos scoorde het enige doelpunt van Palo in de tweede helft.