Times of Suriname

Zoontje Ronaldo debuteert met vier goals voor Juventus

-

VOETBAL - Cristiano Ronaldo slaagt er vooralsnog niet in om te scoren voor Juventus, maar zijn achtjarige zoontje heeft daar duidelijk minder moeite mee!

De Portugese superster verkaste afgelopen zomer voor honderd miljoen euro van Real Madrid naar Juventus, maar de torenhoge verwachtin­gen maakt hij voorlopig nog niet waar. Na drie wedstrijde­n staat de teller nog op nul, terwijl zijn zoontje er in de jeugd op los schiet voor Juventus Onder-9. Bij zijn debuut maakte Cristiano Ronaldo Junior meteen vier treffers.

Zijn vader onthulde laatst al dat het zijn grote droom is om zijn zoontje op te zien groeien tot een voetbalpro­f en met dit optreden lijkt hij de wens van zijn vader te gaan verwezenli­jken. Ronaldo deelt dit filmpje in ieder geval vol trots op social media.

Ronaldo gaf vorige maand nog aan dat junior zijn competitie­ve aard heeft geërfd. “Hij is erg fanatiek en houdt net als ik niet van verliezen”, stelde de kersverse ambassadeu­r van DAZN, de streamafde­ling van Perform Group tijdens zijn perspresen­tatie.

“Ik weet zeker dat hij zoals ik gaat worden, honderd procent. Ik hoop dat ik hem met mijn motivatie en ervaring kan helpen om hem dingen te leren, maar uiteindeli­jk mag hij doen wat hij zelf wil. Ik zal hem hoe dan ook steunen, maar natuurlijk hoop ik dat Cristiano een voetballer wordt. Ik denk dat hij die drive heeft”, aldus de spits van Juventus.

De trotse vader praat vol lof over zijn zoon en looft zijn kwaliteite­n. “Hij heeft een goede bouw, is snel, kan dribbelen en heeft een goed schot, maar hij is nu nog erg jong en moet straks voor zichzelf een keuze maken. Ik ga hem geen druk opleggen, al is het mijn droom om mijn jongen op te zien groeien tot een goede speler.”

Zelf is hij dat natuurlijk allang, maar het steekt dat hij nog niet heeft gescoord voor La Vecchia Signora. Op 16 september vervolgt hij de jacht op zijn eerste treffer. Dan komt Sassuolo op bezoek bij de koploper en regerend kampioen van de Serie A.

(Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname