Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen

1781 - Los Angeles wordt gesticht.

1996 Koningin Beatrix verricht de officiële opening van de Erasmusbru­g in Rotterdam.

Politiek

1870 Keizer Napoleon III van Frankrijk wordt afgezet. De Derde Republiek wordt uitgeroepe­n.

2014 ZuidAfrika heeft de dalai lama, de geestelijk leider van de Tibetanen, voor de derde keer in vijf jaar een visum geweigerd.

Wetenschap en technologi­e

1609 Henry Hudson ontdekt het eiland Manhattan.

1888 George Eastman registreer­t de naam Kodak, en krijgt een octrooi voor zijn camera, die een filmrollet­je gebruikt.

Geboren

1960 - Damon Wayans

Damon Kyle Wayans (New York, 4 september 1960) is een Amerikaans­e komisch acteur en schrijver van films. Wayans komt uit een gezin van tien kinderen. Buiten Damon zijn er nog vijf van de kinderen bekend, Shawn, Marlon, Keenen Ivory en Kim. Damon speelde ook de hoofdrol in de comedyseri­e My Wife and Kids. Van 1990 tot 1992 speelde hij in het sketchprog­ramma In Living Color. Hij was van 1984 tot 2000 getrouwd met Lisa Thorner, ze hebben 4 kinderen. (Foto: Zimbio)

1981 - Beyoncé Knowles

Beyoncé Giselle KnowlesCar­ter (Houston (Texas), 4 september 1981) is een Amerikaans­e r&bzangeres, songwriter, actrice en modeontwer­pster. Ze verwierf eind jaren 1990 bekendheid als leadzanger­es van de r&bmeisjesgr­oep Destiny’s Child. Met haar vader Mathew Knowles als manager werd de groep één van ‘s werelds bestverkop­ende meidengroe­pen ooit. Gedurende een onderbreki­ng in het bestaan van de groep bracht Beyoncé haar debuutalbu­m Dangerousl­y in Love (2003) uit, waarmee ze wereldwijd haar naam als soloarties­t vestigde; het werd 11 miljoen keer verkocht en leverde vijf Grammy Awards op, naast de twee singles Crazy in Love en Baby Boy die de eerste plaats van de Amerikaans­e Billboardl­ijst haalden. Knowles is methodiste en trouwde op 4 april 2008 in besloten kring met Jay Z. Op 7 januari 2012 werd in het Lenox Hill Hospital te New York hun dochter geboren. Op 18 juni 2017 werd bekend dat Beyoncé een tweeling had gekregen. (Foto: TheHairSty­ler)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname