Times of Suriname

98-jarige man wandelt elke dag bijna 20 kilometer om zijn zieke vrouw te gaan bezoeken

-

Een 98jarige man uit New York verovert de harten van al wie zijn verhaal leest. De hoogbejaar­de Luther Younger wandelt immers elke dag bijna 20 kilometer om zijn zieke vrouw te gaan bezoeken in een ziekenhuis in Rochester. Dat schrijft Spectrum News. Ware liefde. Zo kan je de band tussen Luther Younger en zijn vrouw Waverlee het best beschrijve­n. De voormalige marinier heeft alleen maar prachtige woorden over voor de dame waarmee hij al decennia samenleeft. Maar in 2009 sloeg het noodlot toe: Waverlee werd ernstig ziek. Ze had nog maar vijf jaar te leven, zeiden de dokters, maar de vrouw streed dapper verder. Maar ze is nooit echt hersteld.

Al twee weken is Waverlee opgenomen in het Strong Memorial Hospital, aangezien de symptomen van haar hersenkank­er steeds zwaarder worden en ze gedeelteli­jk verlamd is geraakt. En daar heeft Luther het heel moeilijk mee: “Ik ben echt niets zonder mijn vrouw. Het is echt heel moeilijk zo.” Het liefst zou hij dag in dag uit bij haar zijn, maar aangezien dat niet kan, staat hij elke keer stipt bij het begin van de bezoekuren aan haar bed.

De man hoeft uiteraard niet te wandelen. Zijn kinderen hebben al meermaals aangeboden om hem met de auto te brengen, wanneer ze thuiskomen van hun werk. “Maar elke keer zegt hij ‘Nee, hoor, ik moet nu naar mijn vrouw’. Hij is heel ongeduldig, en dan vertrekt hij alsof het niets is”, vertelt zijn dochter Lutheta aan Spectrum News. Talloze vrienden en familie hebben nu hun schouders onder een crowdfundi­ngsactie gezet in de hoop genoeg geld in te zamelen om de man dagelijks vervoer naar het ziekenhuis te kunnen garanderen. Al vindt Luther het allemaal niet zo erg: “Zo blijf ik actief, levendig en snel”, lacht hij nog.

(Nieuwsblad)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname