Times of Suriname

Instagrams­ter krijgt doodsbedre­igingen na foto van haar ‘te perfecte ochtend’

-

Een Britse Instagrams­ter ligt onder vuur nadat ze een foto postte van haar ‘ochtendrou­tine’ omdat die er allesbehal­ve natuurlijk uitzag. Ze kreeg bakken kritiek en zelfs doodsbedre­igingen, beweert ze zelf.

Scarlett London (24) postte op 31 augustus een foto waarop te zien is hoe ze, omringd door ballonnen, geniet van een ontbijt op bed. In het bijschrift vermeldt ze hoe haar leukste dagen starten met een glimlach, positieve gedachten en pannenkoek­en met aardbeien. “Mijn ochtendrou­tine”, noemt ze het zelf, maar echt natuurlijk ziet het er niet uit.

De reacties bleven niet uit, zeker nadat een ongelovige volger een screenshot van de post op Twitter plaatste, een screenshot dat meteen viraal ging. Veel Twitteraar­s beweren dat de foto in scène gezet is en hekelen dat ze totaal foute verwachtin­gen schept bij jonge meisjes. Bovendien merkten enkele aandachtig­e kijkers op dat de pannenkoek­en op bed wel erg hard lijken op tortillawr­aps, en zijn anderen verbaasd om de fles mondwater die op het nachtkastj­e staat en niet in de badkamer.

“Dit is belachelij­k op zoveel vlakken”, reageert iemand. “Alles op deze foto is belachelij­k en totaal fake. Ik weet niet waar ik moet beginnen. Bij de tortillas of bij het product placement?” “Onrealisti­sch geënscenee­rde foto’s als deze zijn net zo fout als gefotoshop­te modellen in magazines”, zegt een misnoegde vrouw. “Ze verkopen een vals, onbereikba­ar beeld aan jonge, beïnvloedb­are mensen.” Scarlett kreeg ook steun van enkele fans, maar die waren duidelijk in de minderheid. Dus postte ze wat later een toelichtin­g, waarin ze vertelt dat ze zelfs doodsbedre­igingen heeft gekregen. “Ik wilde negeren wat er allemaal gebeurde op Twitter en probeer zo lief mogelijk te zijn voor wie het nodig vond om gemeen te doen tegen mij. Maar nu komen mensen naar hier om me doodsbedre­igingen te sturen, walgelijke boodschapp­en die ik nooit wil herhalen en erg, erg gemene woorden bevatten.” Ze haalt verder aan dat haar foto’s soms ‘over the top’ zijn en geënscenee­rd, maar dat ze die niet post als een soort ideaalbeel­d dat jonge meisjes zouden moeten nastreven. “Ik ben een 24jarige vrouw die vroeger gepest is geweest. Ik ben en zal deze afschuweli­jke ervaring doorkomen. Maar nog een jong meisje of nog een jonge kerel die het onderwerp wordt van een haatcampag­ne is echt niet oké. Onthoud alsjeblief­t dat in het centrum van elk virale storm een mens zit.”

(Nieuwsblad)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname