Times of Suriname

Kater moet liefst 2 kilogram vacht laten wegscheren na zware dierenverw­aarlozing

-

“Bob Marley heeft zijn dreadlocks laten afscheren.” Met die mededeling liet het Douglas County Animal Care & Services Shelter in het Amerikaans­e Nevada weten dat een grijze kater eindelijk zijn overtollig­e haren kwijt is geraakt. De kat had na jaren van verwaarloz­ing maar liefst twee kilogram aan overtollig­e aaneengekl­itte haren aan zijn lichaam hangen.

Toen de medewerker­s van het asiel bij de deur van hun centrum keken, wisten ze niet wat ze zagen. Zonder mededeling was er een dier gedropt in een doos die zo klein was dat zich omdraaien onmogelijk was. Tussen een enorme hoeveelhei­d aaneengekl­it en vuil haar konden de dierenverz­orgers de kop van een grijze kater ontwarren. Zijn vacht was er zo slecht aan toe dat ze nog maar amper konden zien wat voor dier er precies onder zat. Omdat zijn haar bijna op dreadlocks leek, noemden ze hem naar zanger Bob Marley.

De kat kon zich amper bewegen. Hij had niet alleen last van overgewich­t, zijn vacht maakte het onmogelijk voor hem om rond te wandelen. “Hij zat gevangen in zijn eigen haren”, zei verzorgste­r Liz Begovich aan The Dodo. “Ik heb geen idee waar hij voorheen woonde, maar ik ben er zeker van dat ze gewoon het water en eten vlak voor zijn neus moesten zetten.” Er was geen enkele kans op een beter leven voor de kater als hij niet eerst langs de kapper passeerde. Omdat Bobs vacht zo sterk aan elkaar kleefde, moest een dierenarts hem verdoven, voordat het haar kon worden afgeschore­n. In totaal haalden ze maar liefst twee kilogram weg. En de transforma­tie was dan ook enorm. De kater was dolgelukki­g en reageerde meteen vrolijk. “Nu kunnen we iets doen aan zijn overwicht. We gaan met hem trainen om hem weer helemaal gezond te krijgen. En dan is hij helemaal klaar voor een nieuwe familie, eentje die wel aandacht aan hem besteedt”, aldus het asiel. (Nieuwsblad)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname