Times of Suriname

Vrouwenpro­ject Leger des Heils in oktober van start

-

PARAMARIBO - Het Leger des Heils gaat in oktober van start met een project, dat speciaal is opgezet voor vrouwen die graag een tweede kans in hun leven willen. Vanaf deze week kunnen vrouwen in de leeftijdsc­ategorie 17 tot en met 25 zich opgeven voor het project. De registrati­e vindt plaats in het hoofdkwart­ier aan de Henck Arronstraa­t, zegt majoor Vilece Thomas van het Leger des Heils.

Het project houdt in dat vrouwen gedurende twee jaar lessen zullen volgen die te maken hebben met de horecasect­or. Drie tot vier keer per week zullen zij onderwezen worden in etiquette (tafelmanie­ren), serveertec­hnieken en hoe zich op te stellen tegenover gasten. Volgens Thomas is door de jaren heen gebleken dat er in Suriname vrouwen zijn die op zeer jonge leeftijd de school verlaten hebben. Meestal komt het door huiselijke omstandigh­eden of door gebrek aan geld.

Door gebrek aan scholing is het moeilijk voor hen om aan een baan te komen. Samen met het team van het Leger des Heils is er werk van gemaakt om deze groep vrouwen een tweede kans te bieden, zodat zij goed kunnen functioner­en in de maatschapp­ij. Ook zegt de majoor dat er grote vraag is naar goed opgeleide krachten binnen de horecasect­or van Suriname. Het is dus een perfect moment om deze vrouwen een stap in de juiste richting te bieden. Na registrati­e zullen de vrouwen de nodige informatie krijgen hoe hun lesschema eruit zal zien. Thomas, zegt dat het opzetten van het project een langverwac­hte droom is geweest die langzamerh­and een realiteit is geworden.

MW

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname