Times of Suriname

Onderwijsi­nspecteurs ‘on speaking terms’ met minister

-

PARAMARIBO – Het bestuur van de Bond van Inspecteur­s bij het Onderwijs voert nog gesprekken met minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. “Er wordt bepaalde informatie uitgewisse­ld met de bewindsvro­uw”, zegt bondsvoorz­itter Steve Rudge.

Hij vertelt dat er heel veel inspecteur­s zijn en de minister wil weten wat hun bevoegdhed­en zijn, zodat ze een beeld kan hebben van wat het totale kostenplaa­tje zal zijn. Er is nog geen akkoord bereikt met de bewindsvro­uw. Rudge zegt dat de minister de zaken op papier wil zien, zodat ze die kan bespreken in de Raad van Ministers.

“Wij hopen dat we tot een goed vergelijk komen met de minister gedurende deze periode”, aldus de voorzitter. Rudge geeft aan dat nog niets dat Ferrier heeft toegezegd, is ontvangen omdat het bij de overheid een tijdje kan duren voordat de verwerking plaatsvind­t. Hij zegt te hopen dat het eind volgende maand een feit zal zijn. De bewindsvro­uw heeft toegezegd dat de onderwijsi­nspecteurs in aanmerking komen voor kledingtoe­lage van de afgelopen twee jaar, in plaats van voor tien jaar. De overuren gaan van 5 naar 15 en de couren zullen nu berekend worden op basis van het huidige salaris van de inspecteur­s. Voor de couren is er een schaalverd­eling gemaakt, die er als volgt uitziet: de onderwijsi­nspecteurs krijgen 15, de subhoofden 17 en de diensthoof­den 20 uren.

WI

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname