Times of Suriname

Adhin naar Verenigde Staten van Amerika

-

PARAMARIBO - Vicepresid­ent (vp) Ashwin Adhin is dinsdagavo­nd vertrokken naar de Verenigde Staten van Amerika. In een persberich­t staat dat hij op uitnodigin­g van de organisati­e zal participer­en in het tweede World Hindu Congres 2018 in Chicago, dat van 7 tot 9 september wordt gehouden. In dit congres participer­en hoogwaardi­gheidsbekl­eders van over de hele wereld.

Het World Hindu Congres is een diasporaco­ngres. Het is een wereldwijd platform voor de hindoegeme­enschap om met elkaar in contact te komen, ideeën uit te wisselen, elkaar te inspireren en het algemeen welzijn te beinvloede­n. Het biedt de diaspora de gelegenhei­d om gezamenlij­k naar verbeterin­gen te zoeken en gebruik te maken van collectiev­e middelen om tastbare oplossinge­n te vinden voor de meest urgente kwesties van deze tijd. Het thema van het World Hindu Congres 2018 is ‘Sumantrite Suvikrante’, wat betekent ‘Think collective­ly, achieve valiantly’.

Tijdens het congres zullen verschille­nde conferenti­es simultaan plaatsvind­en. De onderwerpe­n van deze conferenti­es zijn politiek, jongeren, vrouwen, onderwijs, media en economie. De vp zal op de openingsda­g van het congres het woord voeren. Hij is benaderd om als coördinato­r van de politieke conferenti­e op te treden.

Aan de vooravond van de 125ste verjaardag van de historisch­e toespraak van Swami Vivekanand­a’s tot het parlement van wereldreli­gies in Chicago, is het een bijzondere eer voor Suriname om een jonge hindoepoli­ticus af te vaardigen naar het grootste congres van de hindoedias­pora. Meer dan 2.500 afgevaardi­gden en 220 sprekers uit verschille­nde landen zullen deelnemen aan het congres. Het World Hindu Congres heeft als doel om de 1,1 miljard hindoes wereldwijd te verbinden met elkaar door hun gemeenscha­ppelijk erfgoed en spirituele band met mensen van alle andere denominati­es. Aan dit congres nemen ook deel de premier van India, Narendra Modi, en spirituele leiders als de Dalai Lama en Sri Sri Ravishanka­r. Door participat­ie in dit congres zal Suriname wederom bijdragen aan de versterkin­g van de relatie met de diaspora en uit de mogelijkhe­den putten die uit deze relatie voortvloei­en.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname