Times of Suriname

Formalitei­ten uittreding politie uit FISO worden in orde gemaakt

-

PARAMARIBO - De formalitei­ten voor het uittreden van de politie uit het Functie Informatie­systeem van de Overheid (FISO) worden nog in orde gemaakt. Dat zegt Revelino Eijck, woordvoerd­er van de Surinaamse Politiebon­d (SPB). Het is nog niet bekend wanneer alles formeel in orde is.

De regering is vorige maand ermee akkoord gegaan dat de politie uit FISO treedt. Het bestuur van de politiebon­d voerde daarbij een gesprek met vicepresid­ent Ashwin Adhin, de presidenti­ële commissie voor loonsonder­handelinge­n en deskundige­n van het Ministerie van Justitie en Politie en Binnenland­se Zaken, waarbij gehonoreer­d is dat de politie uit FISO stapt. Dit resultaat is voorgehoud­en aan de algemene ledenverga­dering die er content mee is.

Eijck zegt dat in het wensenpakk­et van de politie en vorige gesprekken met de regering aangegeven is dat de politie uit FISO moet treden en een aparte bezoldigin­gsreeks moet hebben. “Het vloeit voort uit de Grondwet die de politie als een bijzondere groep aanmerkt. Op basis daarvan moeten wij bijzonder beloond worden. Wij zijn behoorlijk achtergest­eld in de afgelopen jaren. Vandaar dat wij hadden gevraagd om herwaarder­ing.” De woordvoerd­er zegt dat om in aanmerking te komen voor die herwaarder­ing, de politie uit het FISO moet stappen.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname