Times of Suriname

Opleiding tot huwelijksa­mbtenaar binnenkort van start

-

PARAMARIBO - De voorbereid­ingen voor de opleiding tot huwelijksa­mbtenaar zijn afgerond. Volgens plan gaat deze opleiding in oktober van start. In samenwerki­ng met de afdeling Vorming en Opleiding zijn er naar mogelijkhe­den gezocht om de opleiding op een gemakkelij­ke manier en met minder kosten te organisere­n. Er zijn in totaal 114 geregistre­erden, onder wie 80 in Paramaribo en omgeving en 34 in Nickerie.

Door het Ministerie van Binnenland­se Zaken (BIZA) wordt speciale aandacht geschonken aan de diverse religiën in Suriname. Dit wordt gedaan vanuit de beleidsver­antwoordel­ijkheid van BIZA, voor het beleidsgeb­ied Religieuze Aangelegen­heden. De opleiding tot huwelijksa­mbtenaar is gericht op de huwelijksw­et van 1973. In de wet staan richtlijne­n om een huwelijksa­mbtenaar te worden. Op grond van die richtlijne­n is er een Instelling­sbesluit opgemaakt en uitgegeven. De voorbereid­ingen zijn gericht op het bestaan van zowel een theoretisc­h als praktisch deel. Daartoe behoren ook het zoeken naar docenten en een geschikte locatie voor het verzorgen van de opleiding. Met de geregistre­erden moet nu nog worden afgestemd in welke periode zij de opleiding willen volgen.

Stanley Soeropawir­o, beleidsadv­iseur Religieuze Aangelegen­heden, zegt dat alle religiën het huwelijk zien als één van de belangrijk­e fundamente­n van het geloof. “Door huwelijken kan men het geloof beter appreciëre­n. We krijgen dan betere gezinnen en die gezinnen zorgen ervoor dat we een betere gemeenscha­p krijgen.” Dit meldt BIZA in een persberich­t.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname