Times of Suriname

Salah Abdeslam zocht doelwit in België

-

BELGIË Volgens de Belgische politie zocht terreurver­dachte Salah Abdeslam een doelwit in België om een aanslag te plegen zoals in Parijs. Dat meldt RTLinfo. De politie vond zo’n 600 video’s en een hele reeks foto’s van Belgische locaties op de computer van Abdeslam.

Op de laptop zijn naast foto’s van Wetstraat 16 (het kantoor

- van de premier) ook foto’s gevonden van populaire cafés en bars in Brussel. Rechercheu­rs vonden ook een artikel over de kerncentra­le van Doel en diverse zoekopdrac­hten naar militaire kleding, het maken van geluidsdem­pers, antrax en brandwonde­n door zuuraanval­len. Ze ontdekten verder een document uit januari 2016 bestaande uit 30 pagina’s over vuurwapens. “Er stonden gedetaille­erde beschrijvi­ngen over oorlogswap­ens in en de kostprijs ervan”, aldus de politie. Op de laptop stonden verder ook verschille­nde video’s van Franstalig­e reportages over de aanslagen in Parijs tot opleidings­video’s van IS.

Abdeslam is een belangrijk­e verdachte in het onderzoek naar de aanslagen in Parijs en die in Zaventem en Brussel, een half jaar later. De aanslagen werden opgeëist door de terreurgro­ep IS. Abdeslam en zijn medeplicht­ige Sofiane Ayari werden in april in Brussel veroordeel­d tot twintig jaar cel voor hun deelname aan een schietpart­ij op politieage­nten in Vorst, drie dagen voor ze in Molenbeek werden opgepakt.

(AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname