Times of Suriname

Vijftien mannelijke overlevend­en 9/11 hebben borstkanke­r

-

VS - Minstens vijftien mannen die rond de aanslag op 9/11 in de buurt van het World Trade Center waren, hebben borstkanke­r opgelopen.

Volgens de New York Post is Jeff Flynn, die werkte bij Goldman Sachs toen de vliegtuige­n zich in de torens boorden, één van de slachtoffe­rs. De 65-jarige account manager werkte maandenlan­g in de buurt van Ground Zero om de bank weer op de been te krijgen.

Tien jaar later ontdekte hij een knobbeltje in zijn borst. Jeff negeerde de signalen. “Ik wist niet eens dat mannen borstkanke­r konden krijgen”. Uiteindeli­jk stapte hij toch naar een dokter en werd een ver gevorderde vorm vastgestel­d. Na behandelin­g werd hij schoon verklaard, maar drie jaar later was het weer raak. “Ik ben ervan overtuigd dat ik ziek ben door 9/11. Maandenlan­g heb ik die rotzooi ingeademd,” vertelt hij de Post. “In mijn familie heeft ook niemand deze ziekte.”

Hij moest vroegtijdi­g met pensioen omdat hij zijn werk niet meer aankon Advocatenk­antoor Barasch McGarry heeft inmiddels vijftien mannen verzameld die gezamelijk een claim gaan indienen. Volgens hem is het aantal van vijftien statistisc­h gezien onwaarschi­jnlijk groot. Vijf van zijn cliënten zijn brandweer- of politieman­nen. Anderen zijn overlevers van de aanslag. Onder de slachtoffe­rs is ook tri-atleet John Mormondo (51) een medewerker van een aandelenha­ndelaar. “Er is een enorme kans dat mijn ziekte is gelinkt aan 9/11”, aldus de Amerikaan die nu aan de chemo zit.

Volgens de Post zijn 10.000 kankergeva­llen in New York al gelinkt aan de aanslag. Al meer dan 1.700 mensen zouden zijn overleden.

(De Telegraaf)

 ??  ?? Jeff Flynn is één van de slachtoffe­rs. (Foto: New York Post)
Jeff Flynn is één van de slachtoffe­rs. (Foto: New York Post)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname