Times of Suriname

Delegatie Zuid-Korea ontmoet Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un

-

ZUID - KOREA - Een ZuidKoreaa­nse delegatie heeft gisteren een ontmoeting gehad met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. De Zuid-Koreanen hadden een persoonlij­ke brief van president Moon Jae-in meegenomen voor de dictator, bericht persbureau Yonhap.

Het hoofd van de delegatie had eerder de hoop uitgesprok­en dat hij Kim zou kunnen spreken. Het stond toen nog niet vast dat zo’n ontmoeting zou plaatsvind­en. Daar waren op dat moment nog geen afspraken over gemaakt. De delegatie moet voorbereid­ingen treffen voor een derde persoonlij­ke ontmoeting tussen de leiders van de buurlanden. Die moet deze maand plaatsvind­en, maar er was nog geen specifieke datum vastgestel­d. De Zuid-Koreanen hopen dat hun bezoek gisteren ook een positief effect op de onderhande­lingen met de VS heeft.

De Amerikaans­e president Donald Trump en Kim ontmoetten elkaar in juni in Singapore en bereikten een akkoord over denucleari­sering van het Koreaanse schiereila­nd. De gesprekken liepen vast nadat Trump een bezoek van zijn minister van Buitenland­se Zaken aan Pyongyang afzegde, omdat hij vond dat er te weinig vooruitgan­g geboekt was.

Het bezoek van de ZuidKoreaa­nse delegatie aan Pyongyang duurt naar verwachtin­g een dag. Een woordvoerd­er van de ZuidKoreaa­nse regering zei dat vandaag bekend zal worden gemaakt wat de reis opgeleverd heeft.

(NU)

 ??  ?? De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. (Foto: NRC)
De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. (Foto: NRC)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname