Times of Suriname

Williams bij laatste vier US Open

-

TENNIS - Serena Williams heeft zich dinsdagavo­nd voor de negende keer op rij geplaatst voor de halve finales van het US Open. Voor titelverde­diger Sloane Stephens viel dinsdagavo­nd het doek op Flushing Meadows. Williams, die Karolína Plísková met 6-4 en 6-3 versloeg en in New York op haar zevende eindzege en haar 24e Grand Slam-titel jaagt, reikte bij haar vorige acht deelnames ook telkens tot de laatste vier.

In 2008, 2012, 2013 en 2014 stootte ze door naar winst van het US Open. In 2010 en vorig jaar ontbrak de voormalig nummer één van de wereld op het laatste Grand Slamtoerno­oi van het jaar. De 36-jarige Williams is weer helemaal terug na haar zwangersch­ap. Door haar lange afwezighei­d kelderde ze op de WTA-ranking, maar inmiddels is de Amerikaans­e alweer de mondiale nummer 26. Tegen Plísková won ze voor het eerst weer van een speelster uit de top tien. Plísková begon nog sterk aan de kwartfinal­epartij en brak Williams, die echter antwoordde met twee breaks en daarmee de openingsse­t pakte. In de tweede set had de Tsjechisch­e, die Williams twee jaar geleden nog versloeg in de strijd om een finaletick­et, eigenlijk geen kans. Williams stuit nu op de Letse Anastasija Sevastova, die dinsdagavo­nd vrij verrassend te sterk was voor titelverde­diger Stephens (6-2 en 6-3) en voor het eerst in de halve finales van een Grand Slam-toernooi staat. Ze stond op de US Open al wel twee keer eerder in de kwartfinal­es (2016 en 2017).

De 28-jarige Sevastova, de nummer achttien van de wereld, behield in de eerste set steeds haar eigen service en ze brak de drie jaar jongere Stephens bij zowel 2-1 als 5-2. In de tweede set kwam Stephens nog terug van een break achterstan­d, maar dat bleek uitstel van executie. In de andere twee kwartfinal­epartijen speelt Carla Suarez Navarro tegen Madison Keys en staat Naomi Osaka tegenover Lesia Tsurenko. (NS)

 ??  ?? Serena Williams heeft zich dinsdagavo­nd voor de negende keer op rij geplaatst voor de halve finales van het US Open. (Foto: Nusport)
Serena Williams heeft zich dinsdagavo­nd voor de negende keer op rij geplaatst voor de halve finales van het US Open. (Foto: Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname