Times of Suriname

Griezmann ziet zich in top drie Ballon d’Or-nominaties

-

VOETBAL - Antoine Griezmann is van mening dat hij bij de laatste drie kanshebber­s voor de Ballon d’Or moet behoren. De 27jarige spits, die met Atlético Madrid het afgelopen seizoen de Europa League won en met Frankrijk wereldkamp­ioen werd, vindt dat hij na 2016 wederom bij de laatste drie genomineer­den moet zitten.

Destijds nam Griezmann het op tegen Lionel Messi en uiteindeli­jke winnaar Cristiano Ronaldo. “Ik verdien het om in de top drie te zitten”, stelt de Fransman, die ook terugblikt op de ceremonie van 2016, in gesprek met L’Équipe. “Dat jaar verloor ik twee finales. Dit jaar heb ik er drie gewonnen, dus normaal gesproken...”, doelt Griezmann onder meer op de gewonnen Europese Super Cup. Griezmann maakt geen kans om ‘The Best’ van de FIFA te worden, aangezien Cristiano Ronaldo, Luka Modric en Mohamed Salah zijn genomineer­d voor die prijs van de wereldvoet­balbond. Opmerkelij­k, aldus de aanvaller. “Het is vreemd en zonde. Dit is een prijs die wordt uitgereikt door de FIFA, toch? We hebben het WK gewonnen en er staat geen Fransman op de lijst.”

“Dat is een keuze, maar ook een verrassend­e”, aldus Griezmann, die heeft meegekrege­n dat landgenoot Kylian Mbappé de spits van Atlético niet als een van de favorieten voor de Ballon d’Or bestempeld­e. “Misschien een vergissing?!”, lacht de aanvaller. “Je moet het hem vragen. Misschien houdt hij niet van voetbal? Iedereen heeft zijn mening.”

(VP)

 ??  ?? Antoine Griezmann is van mening dat hij bij de laatste drie kanshebber­s voor de Ballon d’Or moet behoren. (Foto: Nusport)
Antoine Griezmann is van mening dat hij bij de laatste drie kanshebber­s voor de Ballon d’Or moet behoren. (Foto: Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname