Times of Suriname

Courtois heeft het naar zijn zin

-

VOETBAL - Thibaut Courtois maakte de afgelopen transferpe­riode de overstap van Chelsea naar Real Madrid. De doelman, die van trainer Julen Lopetegui te horen heeft gekregen dat hij de concurrent­iestrijd moet aangaan met Keylor Navas, heeft het steeds meer naar zijn zin in de Spaanse hoofdstad, zo geeft hij aan in gesprek met VTM.

“De eerste dagen word je voortduren­d van hier naar daar getrokken: de medische tests, de officiële voorstelli­ng...”, legt de internatio­nal uit. “Op zulke momenten besef je pas bij welke prestigieu­ze club je bent beland. Ik ben vooral blij dat ik mijn kinderen nu elke dag kan zien. Al is mijn zoontje van zestien maanden nog te jong om alles te begrijpen.”

Courtois speelde eerder voor rivaal en stadsgenoo­t Atlético Madrid, de club waarmee hij de Champions Leaguefina­le van 2014 verloor van De Koninklijk­e. “Af en toe maken ze een grap over de Champions Leaguefina­le die ik met Atlético tegen hen verloor. Het is een heel competitie­ve groep die wil blijven winnen.”

De Belg begrijpt wel waarom hij pas bij het competitie­duel met Leganés (41) zijn debuut maakte. “Ik ben er laat bijgekomen in de voorbereid­ing, dan is het altijd even aanpassen. Tijdens de tweede training kreeg ik bovendien pijn aan de achterkant van de knie. Het was logisch dat ik eerst een paar weken goed moest trainen. De trainer heeft dat uitstekend gemanaged.” (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname