Times of Suriname

Nadal is halvefinal­ist op US Open

-

TENNIS - Rafael Nadal heeft zich woensdag ternauwern­ood voor de halve finales van het US Open geplaatst. De titelverde­diger rekende in een bloedstoll­ende partij af met de Oostenrijk­er Dominic Thiem.

Na bijna vijf uur stond er 06, 64, 75, 67 (4) en 76 (5) in het voordeel van Nadal op het scorebord. De partij was pas iets na 2.00 uur plaatselij­ke tijd afgelopen.

Door zijn overwinnin­g is de 32jarige Nadal nog in de race voor de achttiende Grand Slam-zege in zijn loopbaan. Het US Open won hij in 2010, 2013 en vorig jaar.

Thiem, die negende op de wereldrang­lijst staat, kwam op het US open nog nooit voorbij de vierde ronde. De 25jarige Oostenrijk­er haalde tot dusver drie keer de halve finales op een Grand Slamtoerno­oi. In zowel 2016 als 2017 was dat op Roland Garros het eindstatio­n en dit jaar was hij daar tegen Nadal verliezend finalist.

Nadal begon zeldzaam zwak aan zijn partij tegen Thiem, die de eerste set in 24 minuten met 60 naar zich toetrok. De Spaanse nummer één van de wereld kwam tot slechts zeven punten.

In de sets die volgden, herpakte Nadal zich. Hij won met 64 en 75, maar moest de vierde set na een tiebreak toch weer aan Thiem laten. In de spannende vijfde set sloeg de Spanjaard op zijn eerste matchpoint toe. In de halve finales staat Nadal tegenover Juan Martín del Potro, de US Open-winnaar van 2009. De Argentijn was in de kwartfinal­es in vier sets te sterk voor de Amerikaan John Isner: 67 (5), 63, 76 (4) en 62.

De 29jarige Del Potro leek na het verlies van de eerste set een zeer zware avond tegemoet te gaan, maar hij trok in het vervolg alsnog overtuigen­d aan het langste eind. Del Potro, de huidige nummer drie van de wereld, reikte vorig jaar ook tot de halve finales. Toen was Nadal hem in vier sets de baas.

Marin Cilic-Kei Nishikori en Novak Djokovic-John Millman zijn de andere kwartfinal­epartijen op Flushing Meadows. (NS)

 ??  ?? Rafael Nadal heeft zich woensdag ternauwern­ood voor de halve finales van het US Open geplaatst. (Foto: Nusport)
Rafael Nadal heeft zich woensdag ternauwern­ood voor de halve finales van het US Open geplaatst. (Foto: Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname