Times of Suriname

Kluivert wil Sneijder achterna

-

VOETBAL - Justin Kluivert speelde donderdag zijn tweede interland voor Oranje en als het aan de aanvaller van AS Roma ligt, komen daar nog veel interlands bij. In de slotfase van het duel met Peru, dat in het teken stond van het afscheid van Wesley Sneijder als internatio­nal van het Nederlands elftal, kwam de buitenspel­er binnen de lijnen als vervanger van Ryan Babel. Kluivert gaf na afloop aan blij te zijn dat hij de afscheidsw­edstrijd van Sneijder van dichtbij mocht meemaken.

Sneijder begon als aanvoerder in de basis en werd na een uur naar de kant gehaald. Na afloop werd de recordinte­rnational geëerd op het veld en werd hij door de KNVB benoemd tot bondsridde­r, de hoogste onderschei­ding binnen de bond. “Heel erg mooi om daar bij te zijn. Naar zo iemand moet je wel opkijken”, zei de ex-Ajacied in gesprek met Voetbal Inside. “Dan zie je ook hoe het moet. Het is iemand naar wie ik opkijk. Hopelijk kan ik op een dag ook zo’n afscheid krijgen.” Kluivert ziet Sneijder als iemand van wie hij veel kan leren. “Niet alleen op het veld, maar ook daar buiten. Hij is een leider. Dat is goed om te zien. Als je 134 interlands speelt, kun je alleen maar applaudiss­eren denk ik. Ik hoop dat aantal ook te halen. Ik ga er wel voor, maar dat is natuurlijk wel heel moeilijk. Maar wat ik zeg, zo’n afscheid hoop ik op een dag wel te krijgen.”

Nederland won de wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA met 2-1. Na een 0-1 achterstan­d was het Memphis Depay die met twee doelpunten de wedstrijd in het voordeel van Oranje besliste. Zondag gaat de ploeg van bondscoach Ronald Koeman op bezoek in Parijs, waar in kader van de Nations League gespeeld gaat worden tegen wereldkamp­ioen Frankrijk. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname