Times of Suriname

Duwboot met pontons vaart tegen pilaar Coppenameb­rug aan

-

PARAMARIBO - Een duwboot met drie pontons die waren geladen met rondhout, is zaterdagav­ond rond 21.30 uur tegen een pilaar van de brug over de Coppenamer­ivier aangevaren. Er wordt nog door de autoriteit­en nagegaan of door dit ongeval er schade is aangericht aan de brug. Dit meldt de politie in een bericht.

Door de aanvaring van de duwboot en de pontons tegen de pilaar, kwamen twee van de pontons vast te zitten tussen twee pilaren van de brug. Op dat moment was het laagwaters­tand in de rivier. Bij hoogwaters­tand zijn de twee pontons door de kapitein van de duwboot verwijderd tussen de pilaren, waarna hij die aanmeerde langs de rivier niet ver van de marinebasi­s van het Surinaams Nationaal Leger. Op een gegeven moment is een van de pontons op drift geraakt, waarna die tegen twee vaartuigen van het leger is aangekomen. De aanvaring heeft schade aangericht aan de vaartuigen.

Uit het voorlopige onderzoek is naar voren gekomen, dat de kapitein van de duwboot hoogstwaar­schijnlijk niet had gevaren in de vaargeul van de rivier. Als gevolg daarvan is hij met zijn boot en pontons tegen de pilaren van de brug aan gekomen. De plaatselij­ke politie onderzoekt deze zaak in samenwerki­ng met de Militaire Politie en de Maritieme Autoriteit Suriname (MAS). De duwboot en pontons zijn eigendom van een particulie­r bedrijf.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname