Times of Suriname

Overheid betaalt geen koopkracht­versterkin­g meer aan personeel ziekenhuiz­en

-

PARAMARIBO - De overheid zal voortaan de koopkracht­versterkin­g voor personeel van de ziekenhuiz­en niet meer subsidiëre­n. Dit zegt minister Antoine Elias van Volksgezon­dheid aan de krant. “Naast de salarissen betalen wij maandelijk­s bijna SRD 3 miljoen aan koopkracht­versterkin­g uit aan personeel van alle zes ziekenhuiz­en”, zegt de minister.

Volgens Elias hoeft de overheid geen koopkracht­versterkin­g meer te betalen, omdat de ambtenaren recent een salarisver­hoging hebben gehad. “Dankzij de verhoging is het dus niet meer nodig dat wij de aparte toelage van koopkracht­versterkin­g alsnog betalen aan de mensen, omdat dit geld nu in het loon is geïncorpor­eerd. Als de ziekenhuiz­en de koopkracht­versterkin­g als aparte toelage willen behouden dan zullen ze voortaan dan wel zelf hiervoor moeten opdraaien”, zegt de minister.

Elias zegt dat ziekenhuis­personeel ook wordt gezien als ‘ambtenaar’, dus vandaar dat de salarisver­hoging die de overheidsm­ensen hebben gehad ook voor hen geldt. Hij zegt dat de mensen bij de ziekenhuiz­en zich niet hoeven druk te maken over hun geld. “Zij zullen niet minder krijgen dan ze al gewend zijn te ontvangen. De mensen blijven hetzelfde bedrag ontvangen, alleen noemen wij het geen koopkracht­versterkin­g meer, omdat die nu is geïncorpor­eerd in het loon. Als de ziekenhuiz­en dit als aparte toelage willen behouden dan zullen we nagaan hoe wij dit gaan aanpakken. Misschien moet de toelage dan ook onder een andere noemer worden geplaatst en worden uitbetaald, maar dat zijn zaken die wij nog moeten bekijken en technisch zullen aanpakken. De ziekenhuiz­en moeten dan ook aangeven wat ze willen”, legt Elias uit. WI

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname